Az újvárosiak nem akarják, hogy megint a Gyöngyös nyerjen

Balázs Sándor
Balázs Sándor - © Fotó: Derencsényi István
Balmazújváros – A tabella 10. helyén álló B.Braun Gyöngyös otthonában vendégszerepel szombaton 18 órától a kilencedik Kőnig-Trade Balmazújvárosi KK. A két együttes egyaránt öt-öt pontot gyűjtött eddig, két siker, egy iksz és négy vereség a gárdák mérlege.

Az újvárosiak egy hétközi Magyar Kupa sikerrel hangoltak a mérkőzésre, 28–21-re verték az Ózdot szerdán. – Mindenképp tovább akartunk jutni, ez volt az elsődleges szempont, ez sikerült, mellette pedig jól is játszottunk, ami önbizalmat adhat számunkra – mondta el lapunknak az Újváros kézise, Balázs Sándor, aki társaival együtt hét elején kapott pár nap pihenőt, így feltöltődve folytathatják az NB I-es bajnokságot.

Visszavágni

A csapatok jól ismerik egymást, nyáron a felkészülés során is nem egyszer találkoztak. Kicsivel ugyan, de rendre a Heves megyeiek kerekednek felül, ezen szeretnének változtatni a hajdú-bihariak. – Debre Viktor alakulata a hírek szerint nincs túl jó formában, de minden meccs más, erre nem alapozhatunk. Egy-két kulcsemberük hiányzik, ugyanakkor ettől függetlenül sem szabad őket lebecsülni. A saját játékunkat kell erőltetnünk, kemény védekezéssel és pontos támadásokkal fognánk meg őket. Pontosan tudjuk, mire számíthatunk tőlük, újat mutatni már nem tudunk egymásnak, így a pillanatnyi forma is döntő lehet. Nálunk remek a hangulat, egyben van a csapat, szeretnénk nekik visszavágni az eddigi vereségekért – szögezte le Balázs.

Az Újváros együttesének meghatározó játékosa volt tavaly Bali Richárd, aki immáron a Gyöngyöst erősíti, ráadásul igen jó formát is mutat. – Ellenfelünknél is alapemberré tudott válni egykori társunk, aki nyilván bizonyítani akar majd volt csapata ellen. Fel vagyunk rá készülve, ahogy a többiekre is!

HBN
hirdetés