Az újvárosiak ismét megtréfálták a DVTK-t

Akt.:
DVTK vs. Balmazújváros
DVTK vs. Balmazújváros - © Fotó: Kovács Anikó
Balmazújváros – Izgalmas hajrában tudott rendkívül fontos három pontot szerezni a Balmaz.

Sokak szerint kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni, nos, ezt a bölcsességet a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő játékosai szombaton megcáfolták. A hajdúságiak augusztusban hatalmas meglepetésre gyakorlatilag lemosták a pályáról a Diósgyőrt (4–0). Horváth Ferenc tanítványai a hétvégén ugyan nem ekkora különbséggel, de ismét két vállra fektették az esélyesebbnek elkönyvelt borsodiakat, vagyis ismét borították a papírformát.

Nem tapogatóztak

Horváth Ferenc a kezdőcsapat kihirdetésekor meglepőt húzott, hiszen esélyt adott a bizonyításra a fiatal Orovecz Ádámnak, a húszesztendős tehetség korábban még nem jutott szóhoz az élvonalban. A védelem tengelyébe visszatért az előző két ütközetet kihagyó Tamás László, így Póti Krisztián kihúzódott a hátsó alakzat jobb oldalára.

Örülök neki, hogy helyreálltak a dolgok, és ugyanaz a Balmaz volt a pályán, mint hetekkel ezelőtt.” Horváth Ferenc

Az újvárosiak nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe, már a második percben a kapufát találták telibe a vendégek. Kicsivel később Arabuli Lipták Zoltán szorításában a tizenhatoson belül zuhant a földre, ám a grúz csatár hiába várt Farkas Ádám sípszavára, a játékvezető nem ítélt büntetőt. Vajda Sándorék egyáltalán nem futballoztak megszeppenve, több veszélyes kontratámadással okoztak kellemetlen pillanatokat a DVTK-nak. A huszadik minutumban góllá érett a Balmaz fölénye: egy szabadrúgás után Dejan Karan fejelte Tamás László hátára a labdát, amely onnan pattant be a piros-fehérek kapujába. A szerb bekk nem sokáig emésztette magát a bekapott találaton, hiszen a diósgyőriek egyik pontrúgását követően körülbelül tizenhárom méterről „stukkolta be” a játékszert Pogacsics Krisztián „ketrecébe”.

Mozgalmas végjáték

A második játékrészben jelentősen csökkent az összecsapás színvonala, sokáig nem is láthattak komolyabb lehetőséget a szurkolók. Az újonc mestere a félidő derekán beküldte Rácz Ferencet, aki a nyári parádé során duplázott. Rácz a hetvennyolcadik percben meghálálhatta volna a tréner bizalmát, de óriási ziccerben csúnyán fölé durrantott. Nem csak emiatt volt peches Rácz, akit sérülés miatt le kellett cserélni. A drukkerek többsége talán elkönyvelte, hogy 1–1-es végeredménnyel zárul a mérkőzés, de a balmazújvárosi futballisták szerencsére máshogy gondolkodtak. A ráadásban Vajda Ante Batarelóhoz passzolt, a horvát középpályás szépen játszotta tisztára magát, majd tüzelt, bombája a felső lécen csattant. A kipattanót Arabuli igyekezett az üres kapuba fejelni, ám Lipták kézzel „hárította” a kísérletet. A bíró jogosan mutatta fel a pirosat a válogatott hátvédnek, a Balmaz pedig tizenegyeshez jutott. Antal Botond azzal próbálta megzavarni Arabulit, hogy kifutott a kispadhoz egy kis frissítőért, de a légiós higgadt maradt, és a bal alsóba gurította a játékszert.

Balmazújváros, Debrecen, Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 15. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Balmazújváros együttesét fogadta „hazai pályán” szombaton 15.30 órától Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! Labdar...

Sigér Dávidék nagyon értékes három ponttal gazdagodtak, a diadalnak köszönhetően elmozdult a kiesőhelyről az Újváros, a gárda a tizedik pozícióból várhatja a folytatást. Horváth Ferenc tanítványai legközelebb a Haladással csapnak össze hazai környezetben, a találkozóra november 18-án kerül sor.

HBN-BÁ


A tények

Diósgyőri VTK-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-2 (1-1)

Debrecen, 1968 néző. Vezette: Farkas

Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Lipták, Karan, Forgács – Ugrai, Vela, Kocsis, Nono – Joannidisz (Óvári 71.), Szarka (Bacsa a szünetben)

Balmazújváros: Pogacsics – Póti, Rus, Tamás, Uzoma – Vajda, Sigér, Orovecz (Haris 69.), Majszuradze – Zsiga (Rácz 60., Batarelo 90.), Arabuli

Gólszerzők: Karan (31.), illetve Tamás (20.), Arabuli (94.- 11-esből)

Sárga lap: Forgács (34.), Lipták (66.), Óvári (80.), Antal (93.), illetve Vajda (44.), Haris (70.), Tamás (82.)

Piros lap: Lipták (92.)

Mesterszemmel

Bódog Tamás: Csalódás, nagy csalódás mindenki számára ez az eredmény, abszolút megérdemelt balmazújvárosi siker született. Formán kívüli játékosok léptek ma pályára, valamit biztosan elrontottunk. Egész héten jól edzettünk, de a mérkőzés alapján nem érdemeltünk pontot. Persze a végén peches dolog büntetővel kikapni, de átütőerő nem volt bennünk. A nyomás ezúttal is megvolt, csak meddő fölényt alakítottunk ki, helyzetekig nem jutottunk el, a Balmazújvárosról pedig eddig is tudtuk, hogy jól kontráznak.

Horváth Ferenc: Végig azt gondoltam, hogy amelyik csapat a tizenkettedik percig háromszor áll a kapussal szemben, és nem tudja berúgni, az nem érdemel győzelmet. De rám cáfoltak fiúk, mert az utolsó percig mentek a győzelemért. A helyzetek alapján megérdemelten nyertünk. Remélem, tovább tudjuk vinni ezt a játékot, mert az elmúlt hetekben már kezdtünk eredményesen játszani, de a Honvéd ellen jött a pofon. Örülök neki, hogy helyreálltak a dolgok, és ugyanaz a Balmaz volt a pályán, mint hetekkel ezelőtt. Borzasztó büszkeséggel tölt el, hogy a mindenki által lesajnált csapattal ennyi forduló után nem állunk a kieső helyen. Ez a játékosoknak is sokat jelenthet lélektanilag. Közel sincs még vége a bajnokságnak, nem feltétlenül ez lesz a végeredmény, de nagyon dicséretes dolog, hogy jelenleg két csapatot megelőzünk.