Az Újpest 25 éves stadionbérlésről egyezett meg az UTE-val

Budapest – A labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC hosszú távú stadionbérlési megállapodást kötött az UTE-val a Szusza Ferenc Stadionra.

Gyarmati Eszter, az Újpest FC ügyvezető igazgatója a futballklub honlapján hétfőn jelentette be, hogy sikeres tárgyalássorozaton vannak túl Őze Istvánnal, az UTE első emberével.

“Örömmel tájékoztatjuk a szurkolóinkat, hogy az UTE-val történt megállapodás értelmében, ha és amennyiben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, mint az állami tulajdonban levő stadion vagyonkezelője engedélyezi, 25 éven keresztül játszhatjuk a hazai összecsapásainkat az egyetlen otthonunkban, a Szusza Ferenc Stadionban” – mondta az igazgató, hozzátéve, hogy ez mindkét fél számára kielégítő megoldás.

Mindez ugyanakkor még nem jelenti automatikusan azt, hogy a lila-fehér együttes a Megyeri úton szerepelhet majd pályaválasztóként az OTP Bank Liga 2017/2018-as szezonjában, mivel a Szusza Ferenc Stadion nem rendelkezik a következő szezontól kötelezően előírt pályafűtő berendezéssel.

Gyarmati Eszter május elején arról számolt be, hogy a következő idényre szóló licenckérelemben a klub kénytelen volt Szolnokot megadni mint lehetséges hazai pályát. Ugyanakkor bíznak benne, hogy kapnak engedélyt az MLSZ-től a Szusza Ferenc Stadionra.

– MTI –
hirdetés