Az újfaluiak nélkül készül a válogatott

Berettyóújfalu – A Turzó József vezette férfi futsalválogatott jövő héten három nemzetközi mérkőzéssel kezdi meg az új idényt – számolt be róla az mlsz.hu.

A nyári szünet után a nemzeti együttes a Visegrádi Négyek Tornájára, a csehországi Nymburkba utazik. Hétfőn este a házigazdák ellen lép pályára a csapat, kedden a szlovák, szerdán a lengyel válogatott lesz a mieink ellenfele. Az összetartás már csütörtökön kezdetét veszi.

Nehéz dolguk lesz

Ezúttal nem számíthatnak az MVFC-Berettyóújfalu rutinos játékosaira, hiszen a Mezei-Vill csapata a Bajnokok Ligája selejtezőjére készül.

„Nem volt egyszerű a keret kialakítása, erre az összetartásra például az előző keret mindhárom kapusát elvesztettük klubkötelezettsége miatt” – mondta a szövetség honlapjának a csapatra váró feladatokról Turzó József. „Klasszikus balszélsőinkkel sem állunk jobban, hiszen élcsapatainkban csak Pál Patrik szerepel ezen a poszton, ezért az NB II-ben játszó Harnisch Ákosra is nagy szükségünk van. Nehéz dolgunk lesz, mert riválisaink a legerősebb keretükkel érkeznek a tornára, de a válogatottnál mindig szempont az eredményes szereplés, miközben elsődleges célunk továbbra is az építkezés.”

HBN