Helyi közélet

2008.10.28. 10:10

A taxi drága, busz pedig nincs

<p>Számos alkalommal hallhatjuk, hogy ittas fiatalok, szórakozóhelyről hazafelé okoznak balesetet. Tegnap arra voltunk kíváncsiak, Önök szerint hogyan lehetne megelőzni a diszkóbaleseteket?</p>

Ön szerint hogyan lehetne megelőzni a diszkóbaleseteket?

Bacsó Gergő szerint, ha valaki autóval megy szórakozni, akkor ne fogyasszon alkoholt. Ha mégis iszik, akkor legyen benne annyi felelősségtudat, hogy ohhhagyja a járművet, és másnap menjen el érte.
– Ahogy kijönnek a diszkóból, a rendőröknek még a kocsiba ülés előtt kellene őket igazoltatni, ha szükséges szondáztatni – tanácsolta Lánczi Ferenc. – Rendszeres és fokozott rendőri ellenőrzést kellene tartani a szórakozóhelyek előtt – tette hozzá.
Vágner Fanni úgy véli, tizennyolc év alattiaknak tényleg nem kellene kiadni az alkoholt a diszkókban, mert abban a korban még felelőtlenebbek az emberek. – Lehetne egy-két éjszakai járat a városban, mint Budapesten, ugyanis a taxi drága. Talán így kevesebb lenne a halálos diszkó baleset.
Rendőri alapon nem lehet rendezni ezt a problémát, hiszen mindenkinek saját felelőssége, hogy milyen állapotban ül be a volán mögé – kezdte MandrillánéSzűcs Teréz. Hozzátette: neveltetés kérdése is, kinek milyen a belső értékrendszere.

Fontos lenne, hogy a szülők hangsúlyozzák a felelőtlen alkoholfogyasztás és közlekedés következményeit.
Papp Attila úgy látja, megoldást jelenthetne, ha a nagyobb szórakozóhelyeknek lenne saját járata, ami hazavinné a fiatalokat. Az is segítség lehetne, ha a taxisok adnának kedvezményt a diákoknak.
– Meg kellene szigorítani a jogosítványhoz jutást, hiszen sokan protekcióval és kevés tudással is megszerezhetik.

A szülők felelőssége is, hogy odaadják-e gyermeküknek az autót egy-egy ilyen bulizásra – válaszolta Csernovics Szilvia.

  • Mágnessel a gázóra ellen - trükközünk?
  • Döbbenetes vallomás: „megöltem két barátomat”
  • Püspökladány: mozgássérültet zsaroltak
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában