Az új strand óriási lökést adhat az idegenforgalomnak

Akt.:
Az újjáépített Nagyerdei Strand látványterve
Az újjáépített Nagyerdei Strand látványterve - © Forrás: Magánarchívum
Debrecen – A Gondoskodó város program szerint 2014-ben azt határoztuk el, hogy Debrecen minden körzetében legyenek olyan fejlesztések, amelyek révén a gyerekek, az idősek és a családok számára is javulhat az életminőség – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester a cívisváros 2018-as költségvetési tervezetét ismertető, szerdai sajtótájékoztatóján.

A rendezvényt a politikus a Füredi úti, éppen felújítás alatt lévő orvosi rendelőben tartotta, ahol – több mint 8 ezer kártyával – négy felnőttkörzet, valamint 3 fogorvosi körzet működik. Ennek kapcsán elmondta, hogy tavaly öt rendelőt újíttatott fel az önkormányzat, idén pedig a Tégláskert utcai következik. Emellett még tart a korszerűsítésük a Böszörményi úti, a Szentgyörgyfalvi utcai és a Pósa utcai intézetépületeknek is, aztán a Jánosi utcaival folytatódnak a munkák.

A civilszervezetek támogatására – pályázati formában – 2017-ben 20,4 millió forintot fordított az önkormányzat, idén pedig már 33 milliót tartalmaz a büdzsé tervezete. Széles Diána beszámolt arról is, hogy Debrecenben sok civil-, illetve karitatív szervezet működik, és ezeket (akárcsak a rászorulókat) az önkormányzatnak támogatnia kell. A cívisvárosban karitatív testület is működik, amelynek égisze alatt karácsonyra 4 ezer adománycsomag gyűlt össze. A céltámogatások 41 millió forintos keretéből például a Forrás egyesület 18,5 milliós, a Héra családsegítő 10 milliós, az Immanuel otthon pedig 5 milliós támogatást kap az önkormányzat 2018-as költségvetéséből.

szd1

Fotó: Kiss Annamarie / debreceni önkormányzat

Debrecen turizmusát is kedvező folyamatok jellemzik, és Széles Diána tájékoztatása szerint az önkormányzat évente immár 5 szezonális turisztikai kiadványt jelentet meg majd. Ezeket a magazinokat az eddigieknél sokkal nagyobb példányszámban, 7 nyelven (köztük oroszul), és Hajdúszoboszlón is terjesztik majd. Az idegenforgalmi irodát átköltöztették a Nagytemplom mögötti kávézóba, mivel a cívisváros fő jelképének évente több mint 45 ezer látogatója van.

A reptérre az előző évinél 15,6 százalékkal több turista érkezett (köztük sok izraeli és orosz), és ha az új strand is elkészül, akkor az óriási lökést ad a turisztikának”

– véli az alpolgármester. Széles Diána rámutatott: ha a tavaly bejelentett, 18 milliárd forintos turisztikai fejlesztés megvalósul, akkor Debrecen a top 5-be kerülhet.

Debrecen 2018-as költségvetésének tervezetéről február 22-én délelőtt tárgyal a városi képviselő-testület a Régi Városháza nagytanácstermében.

HBN


A debreceni Zenede épülete
Debrecen - Olyan városüzemeltetésre és -fejlesztésre van szükség, amely eredményeként Debrecen méltó az ország második fővárosa címre – hangsúlyozta Komolay Szabolcs alpolgármester a cívisváros 2018-as költségvetésének tervezetéről tartott, keddi sajtótájékoztatóján. Rámutatott arra is, hogy egy tel...

Barcsa Lajos a sajtótájékoztatón
Debrecen – A gazdaságfejlesztés a város életének minden területét érinti. Az eddigi legmagasabb mérlegfőösszeggel terveztük meg az idei költségvetést: 87,450 milliárd forinttal, ezen belül rekordnagyságú, 36,8 milliárd forintos beruházási értékkel; lesz, hogy egyidejűleg több mint 100 fejlesztés za...

Papp László polgármester
Debrecen - Léptékváltásra készül Debrecen, és új városrészi központjai is létrejöhetnek ezáltal. A 2018-ra tervezett debreceni költségvetés főbb elemeit ismertette hétfőn dr. Papp László polgármester. Kiemelte, hogy olyan szemléletet akarnak érvényesíteni, amelynek eredményeként egységes fejlőd...