szon-sportoldal

2008.05.14. 07:50

Örülnek a sárkányosok

<p>Magyar rekordot állított fel a nyíregyházi Balogh Zsolt, a Nyíregyházi Légisport Egyesület sárkányrepülője, a hét végén 5 óra alatt 223 kilométert repült Nyíregyházáról Szegedig.</p>

- Egy régóta dédelgetett vágyunk teljesült vasárnap. Magyar rekord született, a céltáv 223 km. Az előző több éve fennálló 213 km-es rekordotÚjhelyi Balázs(PISE) tartotta. A célnak Szeged Airport volt  kiírva. Bár a rekord hitelesítése még tart, a feladat megrepülve.

Aznap hárman vágtunk neki a nagy kalandnak. Hencz Krisztiánrepült 156 km-t ,Czigler Elek 210 km-t, jómagam 228km repülés után értem be a célba. Ez mindenképpen óriási. Elek is és én is saját eddigi rekordunkat múltuk felül. Végre a sok erőfeszítést és a fanatizmusunkat siker koronázta. A 228-ból GPS hiba miatt 223 lett, de így is elég volt. Több mint 5 órát repültem, változatos időjárási körülmények között. A szegedi vitorlázó repülők nagy respekttel fogadtak,mikor megtudták, hogy honnan jövök- mondta Balogh Zsolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!