Az ötödik helyre lőtte magát a DEAC az utolsó alapszakaszi bajnokin

Az ötödik helyre lőtte magát a DEAC az utolsó alapszakaszi bajnokin
© Fotó: DEAC magánarchívum
Debrecen – A debreceniek számára nehezen induló, később is változatos felnőtt női NB I-es futsalmérkőzésen végül az ellenfél hibáira jól reagáló DEAC sima győzelmet aratott a DVTK ellen, ezzel pedig az alapszakaszt az 5. helyen zárta. Folytatás egy hónap múlva, a rájátszásban.

A meccsről Sólyom Attila edző azt mondta, hogy szorosabbnak érezte a találkozót, mint ami a végeredményből látszik, ám összességében – lelkes szurkolótábora előtt játszva – megérdemelte a DEAC a sikert, ám, bár a kapott 4 gól nem mondható kimagaslóan soknak, mégis a védekezésen – elsősorban annak minőségén – javítani kell. A rájátszásban ugyanis többet vár a lányoktól e téren is a tréner.

A találkozó igen nyögvenyelősen indult a hazaiak számára. A vendég DVTK labdabirtoklási fölénye eleinte azonban nem párosult komoly gólhelyzetekkel. A DEAC kontrái ugyanakkor ígéretesek voltak, ám nem sikerült betalálnia lányainknak.

Murphy törvénye szerint a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, így két debreceni elmélázás máris kétgólos diósgyőri vezetést eredményezett (0-2).

A szünetig azonban összekapta magát a DEAC és fordított a csapat. Időrendben haladva, először Dancs Rebi villant meg és oldotta meg szépen az adódó szituációt, majd Radics Ági átlövése talált utat a hálóba, Kota Gabi pedig remek sarkazással mattolta az ellenfél kapusát. Ezt követte Horváth Reni pazar hosszú sarkos lökete. Sajnos közben ismét egy kis porszem került a gépezetbe, így a látogatók is betaláltak (4-3 a félidőben).

A folytatásban – Sólyom Attila tréner szünetben adott utasításainak megfelelően – feszesebbé tette védekezését a DEAC, a támadásokat pedig pontosabban fejezte be. Horváth Viki sunyi suhanó lövése már kétgólos hazai vezetést jelentett, amitől kezdtek megnyugodni a DEAC-os lányok. Talán túlságosan is, hiszen a bakik ismét előjöttek védekezésben, ezért ebben a fontos időszakban kapusunk, Kósa Viki védéseivel tartottuk meg a tisztes távolságot a két együttes között. Igaz, kellett ehhez a vendégek rossz helyzetkihasználása is.

A DVTK megpróbálkozott az 5-4 elleni formációval – vagyis lehozta kapusát ezekben a percekben -, ám amikor kellően odafigyeltünk ezzel sem mentek sokra a diósgyőriek. Sőt, ha jobban összpontosítanak a mieink akár végleg eldőlhetett volna az utolsó alapszakaszi bajnoki a javunkra.

A vendégeknek nem volt más választása, mint kockáztatni, hiszen telt az idő és a DEAC vezetett még mindig két góllal. Sikerrel is járt az egyik támadásuk, így újra izgulhattunk a meccs végkimenetele miatt. A hibalehetőség azonban benne volt a DVTK játékában, amiből össze is hoztak egy kiállítást, a DEAC pedig kihasználta emberelőnyét. Balla Ancsa gyors találatával visszaállt a kétgólos különbség (6-4).

Az ellenfél megmaradt az 5-4-es felállásnál, ami végül megpecsételte sorsukat, hiszen Kósa Viki szép védése után – egy bravúros technikai megoldással – az üres kapuba tudott emelni, ezzel gyakorlatilag végleg eldöntve a meccset, de a kegyelemdöfést Radics Ági adta meg (8-4).

Sólyom Attila: – Csapategységünk erejét jelzi, hogy a 8 gólon 7-en osztoztak, egyedül a magyar válogatott kerettag Radics Ági talált be kétszer. Ő egyébként védekezésben is megbízható volt. Kósa Viki kiválóan védett, fontos pillanatokban mutatott be bravúrt. Kota Gabi okos gólja mellett nagyot küzdött, a ziccerekkel azonban meggyűlt a baja. Dancs Rebi gólja az elején nagyon fontos volt, hiszen akkor kezdtük el a felzárkózást, amit később fordítás követett, de emellett is jól focizott. A 15 éves Horváth Viki az immár szokásosnak mondható gólját ismét megrúgta, de fáradtabban mozgott, mint szokott és területe is elég kevés volt a kibontakozáshoz. Horváth Reni lendületében ugyanakkor nem volt hiba, és ő is betalált az ellenfél kapujába. Balla Ancsa teljesítményével szintén elégedett vagyok, góljával megakadályozta, hogy a DVTK ismét fellelkesedjen. Erdős Edina nagyon akart, de olykor nem a legjobb megoldást választotta. Gratulálok a lányoknak a szép győzelemhez!

– Koppányi Szabolcs –


DEAC – DVTK-Vénusz 8-4 (4-3)

Női NB I, 17. forduló

2016. február 27. Debrecen, DESOK sportcsarnok
Debreceni Egyetemi Sportaréna, 100 néző

DEAC: Kósa Viktória Zsuzsa – Radics Ágnes Mariann, Dancs Rebeka, Kota Gabriella, Horváth Viktória
Csere: Balla Anikó, Erdős Edina, Horváth Renáta
Edző: Sólyom Attila

DVTK: Almási Ildikó – Boros Kinga, Váradi Cintia, Kovács Aliz, Miliczki Noémi
Csere: Rondzik Júlia, Szőke Zsuzsanna, Kresák Katalin, Lengyel Gabriella
Edző: Thür Antal
Gólszerző: Radics Ágnes Mariann (2), Dancs Rebeka, Kota Gabriella, Horváth Renáta, Horváth Viktória, Balla Anikó, Kósa Viktória Zsuzsa, illetve Kresák Katalin, Miliczki Noémi, Szőke Zsuzsanna, Boros Kinga