Az osztrák vasút vezérigazgatója szerint “harc” lesz a jó vasúti szakemberekért

Budapest – Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) vezérigazgatója szerint hamarosan komoly “harcok” folynak majd a legjobb vasúti szakemberekért, ezért Christian Kern a gyakornoki képzés megerősítését nevezte a legfontosabb teendőnek.

A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatóságának kiadásában megjelenő Vasutas Magazinnak adott interjúban az ÖBB vezérigazgatója elmondta, hogy az osztrák vasúttársaság a következő öt évben 80 millió eurót, (24 milliárd forintot) fektet az oktatásba és a továbbképzésbe.

Christian Kern hangsúlyozta, a következő öt évben több mint 14 milliárd eurót (4200 milliárd forintot) fektetnek az osztrák vasúti infrastruktúra kiépítésébe, a beruházások évről évre 24 ezer munkahely fenntartását és bővítését segítik, és 0,6 százalékkal járulnak hozzá a bruttó hazai össztermékhez. Mindez azt jelenti, hogy az ÖBB beruházásai nélkül az osztrák gazdaság az utóbbi években stagnált volna – jegyezte meg.

Szerinte Kelet-Európában kétségtelenül van néhány nagyon jó vasúttársaság, amelyeknek jó kilátásai vannak, a MÁV-csoport egyértelműen ebbe a körbe tartozik.

Az interjúban Christian Kern az agglomerációs közlekedésről, a személyszállításban várható liberalizációról is kifejtette a gondolatait, és leszögezte, Európában a nemzetgazdaságok számára a piacnyitás után sem lesz olcsóbb a közösségi közlekedési feladatok ellátása.

– MTI –
hirdetés