Az ősz meglepetése a Mezőcsát

Hosszú éveket böjtöltek a mezőcsáti focibarátok, addig amíg az MVSE focistái vissza tudtak jutni a megyei első osztályba. Múlt év  nyarán végre sikerült.

Az újoncok a feljutást követő első évben elsősorban arra törekednek, hogy stabilan megvessék a lábukat a magasabb osztályban.

Főleg hazai pályán jeleskednek ezen klubok. Nos a Mezőcsát kellemes meglepetést okozott nem csak a saját szurkolóinak, de a semleges focibarátoknak is. Lelkes, odaadó játékukkal az élcsoportba küzdötték fel magukat. Kitűnt még az is, hogy idegenben sem ijedtek meg: ők lettek ezen kimutatás szerint ez elsők a szezonban, ami egy újonctól duplán dicséretes produkció!

Gyuricskó András szakosztályvezetőtől a siker receptje felől érdeklődtünk. 

Egységben az erő 

Nincs különösebb titok a szereplésünkben – kezdte modandóját a csátiak szakosztályvezetője. – Sikerült a régen óhajtott összefogást elérnünk. Korábban voltak ugyanis belső villongások is a klubnál, amelyek persze negatívan hatottak a csapat szereplésére.  Mára azonban ez már csak történelem. Mindenki a maga posztján igyekszik a maximumot nyújtani. Legyen az sportvezető, edző vagy játékos. A fiúk lelkesen küzdöttek a pályán megértették: komolyabb eredményt csak így érhetünk el. Fő motiváció nem a pénz, hanem a bizonyítási vágy, hogy nem érdemtelenül jutottunk fel és visszaszerezni a csáti foci korábbi jó hírnevét.

A sportvezető elmondta: nem helyezésben gondolkodnak. Még asz őszi sikerek ellenére is igyekeznek a földön maradni. Tavasszal is meghatározó szerepet akarnak betölteni a bajnokságban. Az, hogy ez mire lesz elegendő majd kiderül. 

A tárgyi feltételek adottak 

Az MVSE szakosztályvezetője elmondta: az anyagi háttér tekintetében biztos hogy voltak sokkal jobb lehetőségekkel bíró klubok, ám a tárgyi feltételeket igyekeztek ők is megteremteni. Az öltzö megfelelő, de alapos felújításra szorul az edzőpálya. Ezt ebben az évben szeretnék befejezni.

Kiemelném Kőrőssy Pál munkáját, akinek irányításával készültünk a megyei I-re és a 8 fordulóig ő ült a kispadon. Az edzőváltásra azért került sor mert neki nem sikerült  megfelelő kapcsolatot kialakítani a döntő többségben levő helyi játékosokkal. Ezt a problémát viszont jól áthidalta Szombati Csaba, aki köztudottan ős csáti labdarúgó. Egyik legeredményesebb csatárunk volt hosszú éveken át. 

Több, mint százan 

Örömmel újságolta Gyuricskó András, hogy több mint száz gyerek jár rendszeresen edzésre a különböző utánpótlás csapatokban.  Kovács László, Kápolnai László, Szombati Csaba és M. Varga Gábor foglalkoznak a fiatalokkal. A technikai vezetői poszton nemrégiben változás történt: Kőműves Zsolt látja el ezt, aki korábban a csapat játékosa volt. 

Bővülő támogatói kör 

A klub elnöke Mészáros István, akit az anyagi háttér felől kérdeztünk.

Ha csak a pénzen múlt volna ki hogyan szerepel, akkor nem itt állnák – mondta a klubelnök. – A legtöbb egyesület sokkal jobb feltételekkel rendelkezik. Mi bízunk az önkormányzat ezévi segítségében. A jó szereplés néhány új támogatót is mellénk állított, aminek nagyon örülünk és tavasszal is igyekszünk ezt jó és eredményes  játékkal meghálálni.

MELÁ