Az ősz lila virágai

Az ősz lila virágai
Habár a nyár elmúltával a nagy színkavalkádok letűnnek, a természet mégis színesen tartja a tájat, a lila szín gazdag árnyalataival.

Őszi szépségek – lila virágok

 Amikor a forró nyári hónapok elkezdenek lehűlni, a hosszú napok pedig rövidebbé válnak, tudjuk, hogy hamarosan beköszönt a tél. De mielőtt a fagyos szél elkezdene fújni, jön az ősz. Az őszt a betakarítással asszociáljuk, amit számtalan vers, ballada és próza is megemlít.

Az őszi évszak időpontja attól függ, hogy a föld melyik féltekéjén lakunk: az északi féltekén szeptembertől novemberig, míg a déli féltekén pedig márciustól májusig tart. Amint a szikrázó napok elkezdenek szürkülni, a természet talál egy nagyszerű módot arra, hogy meleg színekkel élénkítse a tájat, a lila gazdag árnyalataival. A lila egy olyan szín, ami kitűnik a többi közül, és figyelmet követel magának, amit többnyire meg is kap. Az őszi virágok bőséges lila színei kontrasztot és eleganciát keltenek.

 

Lila őszi virágok

 A lila színt gyakran a szertartásokkal, a méltósággal, a büszkeséggel és a sikerrel párosítják. A lila őszi virágokfeldobják a különböző rendezvényeket, alkalmakat, és napjainkban is sokat használják esküvőkön. Ez az erős szín bámulatot ébreszt másokban, és nagyon népszerű a lila esküvői csokrokban. Ha melegséget szeretnénk varázsolni az őszbe, akkor a lila szín a legmegfelelőbb erre.

Hortenzia

A hortenziák népszerű őszi virágok, több száz kis virág csoportosul fürtbe, ami egy nagy virág látszatát kelti. Nagy, kerek cserjék, amelyek sokfajta színben pompáznak: a lila és a kék változatuk nagyszerű őszi választás.

Kála

Egy lila színű kála egzotikusnak és finomnak tűnik. Jóllehet ezek drágák, legalábbis a többi őszi virághoz képest, a sötétlila és a levendulaszínű árnyalatai romantikát kölcsönöznek az esküvői ünnepségnek.

Rózsák

A rózsa a szeretet és az odaadás szimbóluma, ami nélkül a nagyobb ünnepélyek nem lennének teljesek. A rózsáknak a színei változhatnak a burgundi vöröstől és a lilától a hűvös kékig, a levendulaszínig és a halványliláig. A lilának bármely árnyalata klasszikus külsőt kölcsönöz virágkertünk központi részének.

 Őszirózsa

Az őszirózsa finoman elhelyezkedő lila szirmai a sárga középpel bármilyen sötét sarkot felvidítanak, ha csoportba rendezzük őket. Nagyon sok új kultúrnövény változat létezik, amiből választhatunk egy csokorhozvagy a kertünkdíszítéséhez. Egy ágyás lila őszirózsaérdekes hatást kelt, ha itt-ott elszórunk benne egy-egy finom rózsaszín árnyalatú virágot.

Lángvörös kasvirág

A furcsa százszorszépre hasonlító virág melegséget áraszt, amikor csoportokba helyezzük őket. Ha halvány kasvirággal párosítjuk, a lila árnyalatok finom és érdekes vonzerőt kölcsönöznek ezeknek a virágoknak. Keverjük őket fehér vagy sárga színű kasvirággal, hogy elérjük a kívánt hatást.

Írisz

Habár az írisz egy tavaszi virág, egyes változatai elérhetők az őszi virágkollekció részeként, de csak a szakértő virágkereskedőknél. Csak pár olyan virág van, amely felveheti a versenyt az írisszel, már ami a színek erősségét és mélységét illeti.

Pletyka

Ez a háromszirmú lila virág nagyszerű kiegészítője lehet a nagy virágdíszeknek. Többnyire fürtökben nőnek, és aránylag olcsón beszerezhetőek. Egyetlen száron meglehetősen sok virág nyílik, ami nagy segítség az olyan virágdíszek rendezésekor, melyek hosszú díszítést igényelnek.

Ahhoz, hogy melegséget és eleganciát kölcsönözzünk a kertünknek vagy a virágdíszünknek, nincs másra szükségünk, mint lila őszi virágokra vagy cserjékre!

http://www.edenkert.hu/