Az országos rádiós pályázat nyerteséről döntött a médiatanács, indulhat a POP FM

Budapest – Az országos kereskedelmi rádiós pályázat nyerteséről döntött a médiatanács e heti ülésén. A döntés értelmében a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft. POP FM néven indíthat új rádiót – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Kommunikációs Igazgatósága pénteken az MTI-vel.

A médiatanács az egyedüli alakilag és tartalmilag egyaránt érvényes ajánlatot benyújtó Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft.-t állapította meg nyertesnek.

A szolgáltató az ajánlat alapján POP FM névvel tervezi megkezdeni adását a tizennyolc frekvenciát tartalmazó hálózatban, erre a hatósági szerződés megkötése után négy hónap áll rendelkezésére – írták.

Ezzel párhuzamosan, a médiatörvénynek megfelelően a nyertes szolgáltató megszünteti két helyi rádióját Mosonmagyaróváron a 99,7 MHz-en, illetve Székesfehérváron a 103,8 MHz-en.

Emlékeztettek arra, hogy a médiatanács tavaly szeptemberben tette közzé országos kereskedelmi rádiós pályázatának felhívását, amelyre két ajánlat érkezett, de az egyik pályázó, az Advenio Zrt. alakilag hibás pályázatot nyújtott be.

– MTI –