dvsc Schaeffler

2019.11.02. 21:06

Kibrusztolta a győzelmet a Loki

Bár döcögött a szekér, a hibákat akarattal ellensúlyozta a Debrecen.

Fotó: Kovács Péter

Fotó: Kovács Péter

A Mosonmagyaróvár együttesét fogadta a DVSC Schaeffler együttese szombat este. A találkozónak ”megágyazott”, hogy a Loki focistái 3-1-re legyűrték a Paksot, sokan a Nagyerdei Stadionból jöttek át szurkolni a lányoknak.

Ugyan Tóvizi találatával kezdődött az összecsapás, de egyáltalán nem lehetett elmondani, hogy jól kezdett volna a Debrecen, mintha még kísértette volna a hagyományos hazai mezében játszó piros-fehéreket, rengeteg technikai hiba és kihagyott ziccer jellemezte a mérkőzést. A megszerzett labdákkal éltek a vendégek, és meg is fordították az eredményt. Triffa Ágnest már a nyolcadik minutumban a sérüléséből visszatérő Oguntoye Viktória váltotta a kapuban, majd szép lassan bejöttek a padon kezdő mezőnyjátékosok is jelezve, hogy Köstner Vilmos egyáltalán nem volt elégedett a látottakkal.

Gól a másik térfélről

A félidő felére befutottak a focimeccsről érkező ultrák, rá is fért a buzdítás az együttesre, mert a vendégeknél volt továbbra is az előny. Továbbra is sok volt a kimaradt hazai helyzet, előfordult, hogy egy percen belül kétszer tették naggyá a piros-fehérek Herczeg Lilit, a vendégek kapusát.

Aztán félidő hajrájában úgy tűnt mégis lerázza magáról a DVSC az Óvárt, de az utolsó percben bekapott kettő találat – a tizenharmadikat konkrétan a saját térfelükről lőtték a vendégek az elmélázó Oguntoyénak – miatt szoros, 15–13-as állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Érdekes bírói döntések

Nem biztos, hogy az utolsó találat miatt, de a második játékrészben már Szabó Dóra kezdett a kapuban. Két gól körül billegett folyamatosan az eredmény, aztán elkezdett hízni a hazai előny, amelyet az utolsó tíz percre ismét kettőre redukált a Mosonmagyaróvár. Döcögött a szekér, és az sem segített, hogy a játékvezetők sem voltak a feladatuk magaslatán, ami paprikássá tette a hangulatot.

A kevés maradandó momentum egyike volt, amikor időkérésnél a jó létszámban megjelent vendégszurkolók szép gesztusként a hazai ultrákkal közösen emlékeztek meg Komáromi Gáborról, a Loki néhai vezérszurkolójáról. Az utolsó etapot jobban bírta a Debrecen, és a fáradni látszó dunántúliak hibáit kihasználva végül megérdemelten, 32–26-ra győzött.

Bár a játék nem volt az igazi, az akaratért és az eredményért mindenképpen járt a taps a piros-fehéreknek.

MSZ

DVSC SCHAEFFLER–MOTHERSON MOSONMAGYARÓVÁR 32–26 (15–13)

Debrecen, 1600 néző. V: Földesi, Halász A.

Debrecen: Triffa – Varsányi 2, KOVÁCS ANNA 4, BULATH 6 (2), TÓVIZI 3, Deszpotovics 5, Vantara-Kelemen 3. Csere: Oguntoye, Szabó D. (kapusok), Karnik Sz. 2, Vámos P. 1, Karsten 1, BORDÁS 3, Arany 2, Szabó P. Edző: Köstner Vilmos

Mosonmagyaróvár: HERCZEG – Katona F. 3, Popa 1, Hudák 3, De Souza 2, Horváth B. 1, Hajtai 2. Csere: Dányi (kapus), TILINGER 8 (3), LANCZ 4, Kellermann 2. Edző: Bognár Róbert

Az eredmény alakulása: 3. perc: 1–2. 7. p.: 5–3. 16. p.: 7–7. 29. p.: 15–11. 32. p.: 15–14. 40.p.: 20–16. 44. p.: 25–23. 57.p.: 31–25

Kiállítások: 14, ill. 12 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3

Mesterszemmel

Köstner Vilmos: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, az is lett. A hatgólos különbség nem rossz, de érzésem szerint most nem volt ennyi a két csapat között. Játékunkon van még mit javítani, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy a vb-szünetig hátralévő három meccsen az idény eleji jó formánkat nyújtsuk.

Bognár Róbert: – Szerettük volna az DVSC múlt heti botlása utáni mélypontot kihasználni. Az ötvenedik percig jól is tartottuk magunkat, aztán sajnos kijött a két csapat közti különbség. Hazai pályán talán szorosabb eredményt érhettünk volna el, de Debrecenbe általában nem nyerni járnak az ellenfelek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában