Az ország legnagyobb turisztikai vásárán szerepelt Hajdú-Bihar

A zeleméri templomromnál. Vannak kevésbé ismert értékeink is
A zeleméri templomromnál. Vannak kevésbé ismert értékeink is - © Fotó: Molnár Péter
Budapest – Idén is bemutatta turisztikai kínálatát Hajdú-Bihar megye Budapesten, március 3-6. között, Magyarország legnagyobb idegenforgalmi seregszemléjén, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban rendezett 39. Utazás kiállításon. Megyénk négy standdal, négy településsel – Hajdúhadházzal, Hajdúnánással, Hajdúböszörménnyel és Berettyóújfaluval – együtt jelent meg a kiállításon – tudatta a megyei önkormányzat.

A kiállításon bemutatkozó megyei települések a helyi értékeikkel, termékeikkel érkeztek a vásárra, így a látogatók meg is kóstolhatták többek között a Hadháztáji termékeket, a Nánási Portékákat, sőt a legfinomabb berettyóújfalui mézet is.

„Hajdúhadház tavaly is kiállított a vásáron, és komoly eredményt értünk el a közös megjelenéssel. Hajdúnánás és Hajdúböszörmény szintén jelezték már 2015-ben, hogy szeretnének közösen bemutatkozni a megyei önkormányzattal. Berettyóújfalu éppen most indít el egy olyan átfogó turisztikai koncepciót, amelyben a fejlesztési elképzeléseit megvalósíthatja” – mondta el Bulcsu László, a megyei önkormányzat alelnöke a települések kiválasztása kapcsán.

Hozzátette, ha a kiállításon való részvétel eredményesnek bizonyul, elképzelhető, hogy jövőre szélesebb körrel, még erőteljesebb turisztikai megjelenéssel vesz részt a megye a rendezvényen. Arról is beszámolt, hogy Hajdú-Bihar megismertetésében segíthet az önkormányzat új kiadványa, amely tartalmazza az idei év legfontosabb megyei eseményeit, rendezvényeit.

HBN
hirdetés