Az orrunknál fogva teszteltünk – Hétféle papír zsebkendőt fújtunk meg

Akt.:
Az orrunknál fogva teszteltünk – Hétféle papír zsebkendőt fújtunk meg
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Szagoltuk, gyűrtük, téptük és fújtuk. Nagyjából mindent megtettünk ami tőlünk telik, hogy kiderítsük, melyik a legjobb papír zsepi.

A szerkesztőségi teszten öt újságíró véleményét kértük ki a papír zsebkendőkkel kapcsolatban. A termékeket 1-10 pontig értékelhették és természetesen nem tudták, melyik márkát használják.

A Tesco saját márkás zsebkendője került a legkevesebbe, a százdarabos csomagért mindössze 77 forintot fizettünk. Ettől a terméktől viszont a munkatársak igencsak szívták – foguk helyett – az orrukat. – Át lehet látni rajta, egyszer belefújom az orrom és mehet a szemetesbe. Viszont a kukába dobással senki se vagánykodjon, mert rosszul repül – ajánlotta kolléganőnk.

Egy másik munkatársunk szerint ugyancsak vigyázni kell ezzel a zsepivel, mert annyira vékony, hogy az ember könnyedén nevetség tárgyává válhat, ha nem figyel. Ugyanis a papír maszatok ott maradhatnak az orr körül. – Olyan, mint a a vécépapír, nagyon vékony. Egy orrvérzés esetén három csepptől úgy fest a zsepi, mint egy disznótor – tette hozzá egyikük. (8pont)


Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

A Nozzi papír zsebkendő az utolsó előtti helyen végzett, ennek ellenére kétszer annyi pontot kapott, mint az áruházlánc terméke. Ebből egyébként 185 forintért vettünk egy csomaggal. – Ez olyan kis fika. Jó ha kíméljük a fákat, de ilyet egyáltalán minek gyártani? – tette fel a kérdést az egyik újságíró, miközben a zsepi méretére utalt. Valóban nem túl nagy, amit a többiek is megjegyeztek. Egyikük úgy fogalmazott: kis vacak, de a célnak megfelel. (19 pont)

– A környezet illatát jól, a taknyot kevésbé köti meg – hangzott el a Comfort zsebkendőről, amelyért 185 forintot kértek az üzletben. A munkatársak ennek a zsepinek is a méretét kritizálták, de legalább nem szakadt könnyen az oldalán pedig szép a pöttyözött minta. Pozitívumként értékelték még, hogy a rétegek nem könnyen válnak szét, viszont senki sem ajánlja arra, hogy egész nap ezzel fújjunk orrot, ugyanis könnyedén kidörzsölheti. (21 pont)


Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

A Bianka nevű márka leginkább az oldalán lévő sorminta miatt maradt emlékezetes. Ezért a zsepiért 165 forintot fizettünk, de igencsak megosztotta a tesztelőket. – Nincs illata, kicsit durvának tűnik az anyaga, de ezt leszámítva nincs vele probléma. Viszont ha meg lennék fázva, nem biztos, hogy e mellett döntenék – jegyezte meg egyik kollégánk. Egy másik tesztelő szerint viszont ez a termék nem tölti be a funkcióját, ellenben túl éles, már-már vágnak a szélei. Hozzáfűzte, szerinte a szélére Braille-írással olvasható regényt nyomtattak. (22 pont)

Ooops és Frotto. A következő helyen ugyanis holtverseny alakult ki a két márka között. Előbbiből 169, utóbbiból pedig 99 forintért vásároltunk egy csomaggal. A jelentős árkülönbség ellenére az Ooops nem tudott többet nyújtani a kollégáknak. – Aki nosztalgiázni akar, az ezt válassza. Az illata a Brezsnyev idejéből származó orosz kölnit idézi, ami kicsit vesztett erejéből az évek alatt. Az anyaga sem túl vastag, viszont így ki lehet próbálni, milyen egy sejtelmes papírhálón keresztül figyelni a világot – hívta fel a figyelmet az egyik újságíró. Kolléganőnk szerint ez a zsepi egy igazi képzőművészeti alkotás. – Annyira szép, mint egy csipketerítő, de ez kevésbé érdekel amikor fújom bele az orromat. Nagyon kellemes az illata, az eddigi legjobb – tette hozzá. ( 23 pont)

– Kellemes tapintású és amikor rétegekre bontom érdekes hangot ad ki, viszont túlságosan csúszik, ami nem túl előnyös, főleg ha a szervezetünkből érkező váladékkal töltjük meg – hangzott el a Frotto zsebkendőről. Egy másik tesztelő szerint viszont ez a zsepi erős, puha és strapabíró. (23 pont)


Fotó: Molnár Péter Fotó: Molnár Péter ©

Terméktesztünk élén, magasan megelőzve a többi márkát a Zewa végzett. Ebből a zsepiből 252 forintért vettünk egy csomaggal, igaz, a többivel ellentétben ebben csak 90 darab található. – Az egyik legjobb, viszont annyira tömény illatú, hogy a benne lévő illatanyag két zacskóra is elég lenne. Ennek ellenére megfázás esetekor receptre íratnám fel ezt a zsebkendőt – mondta munkatársunk. Egy kollégánk szerint kellemesen puha és a virágmezőket idézi. – Nem is kell parfümöt használni, elég ha ebből az ember betesz néhány darabot a zsebébe – tette hozzá. (39 pont)


A végeredmény:

Tesco Value (8 pont)

Nozzi (19 pont)

Comfort (21 pont)

Bianka (22 pont)

Ooops (23 pont)

Frotto (23 pont)

Zewa (39 pont)

hirdetés