Az orosz bajnok csapatkapitánya és az MTK Budapest balszélsője érkezik a Lokiba

Karina Jezsikova és Tóth Melinda
Karina Jezsikova és Tóth Melinda - © Fotó: dvsckezilabda.hu
Debrecen – „A másik játékos, egy, az orosz bajnokságban játszó, válogatott, jobbkezes átlövő-irányító, akinek nevét, jelenlegi szerződésének egy pontja miatt, május végéig nem hozhatjuk nyilvánosságra” – írta a Loki honlapja március 21-én, amikor a DVSC-TVP játékoskeretének változásáról tartott sajtótájékoztatóról számolt be. Nos, Karina Jezsikova szerződése ma jár le az újdonsült orosz bajnok Aszrahanocskánál, így a klub nyilvánosságra hozta, hogy a bajnoki fináléban a Rosztov Dont felülmúló asztrahányi együttes csapatkapitánya egy plusz egyéves megállapodást írt alá a DVSC-TVP-vel.

– Láttam felvételeket leendő csapatom mérkőzéseiről, s tetszik az a játékstílus, amit a lányok játszanak, szimpatikus Tone Tiselj és az a taktika, amit elvár – mondta a DVSC honlapjának Karina Jezsikova. – A magyar bajnokság az egyik legerősebb Európában. Remélem, tudok segíteni a csapatnak, hogy elérje céljait. És még egy fontos dolog: hallottam a fantasztikus debreceni közönségről…

A 26 éves fehérorosz kézilabdázó Babrujszban született, majd a BNTU Minszktől került 2013-ban az Asztrahanocskához. Ő a fehérorosz válogatott csapatkapitánya is.

A DVSC-TVP legújabb szerzeménye a balszélső Tóth Melinda, aki a Fradiban nevelkedett, majd a legutóbbi szezont az MTK-nál töltötte.

– Remélem, gyorsan megy majd a beilleszkedés és segítségére tudok lenni a Lokinak – mondta Tóth Melinda, akivel egyéves megállapodást kötött a klub. – Sirián Szedit ismerem a korosztályos válogatottakból, a többiekkel még csak ellenfélként találkoztam. Hallottam, hogy remek a közösség Debrecenben, az is egyértelmű, hogy a DVSC volt az elmúlt bajnokság meglepetéscsapata. A remek bajnoki helyezésnek köszönhetően az EHF Kupában is szerepelhetünk majd, ami nagy előrelépés, hatalmas lehetőség mindenki számára. Abban bízom, hogy fejlődni tudok a DVSC-nél és részt tudok vállalni a csapat sikereiből.

HBN
hirdetés