Az „öregdiákok” segítik a fiatalokat

Akt.:
Öregdiákok a Kossuth emléktárában nemrég tartott tárlatvezetésen
Öregdiákok a Kossuth emléktárában nemrég tartott tárlatvezetésen - © Fotó: HBN
Debrecen – A Kossuth Gimnázium baráti köre a kapcsolatokban rejlő lehetőségeket is kiaknázná.

Több éves tervezés után egy 30 éves érettségi találkozó kapcsán 2012. júniusában alakult meg a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának Baráti Köre. Célunk, hogy volt iskolánkkal, a Kossuth Gimnáziummal szorosan együttműködve a Baráti Kör segítse a gimnázium hagyományainak, szellemiségének megőrzését, támogassa a kiemelkedő tehetségeket és az iskola tanárainak munkásságát. Emellett szeretnénk megszervezni a Kossuth Gimnázium volt és jelenlegi diákjainak kapcsolattartását (hogy ezen keresztül is ápoljuk a hagyományokat), kiaknázni az ebben rejlő potenciált – tájékoztatta portálunkat prof. dr. Szekanecz Zoltán, a szervezet elnöke. Megtudtuk, a Baráti Kör erkölcsi és anyagi támogatást is nyújt a gimnázium további működéséhez, támogatja annak közművelődési és sporttevékenységét, valamint a tanulók előmenetelét és pályaválasztását.

Karrierépítés

Az eltelt két évben a Baráti Kör nagy sikerű tudományos népszerűsítő előadássorozatot tartott a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottságával (DAB), karöltve a DAB-Gimi előadássorozat formájában.

– A karrierépítést, pályaválasztást segítendő kiírtuk a „Hogyan gazdagodjunk meg?” című karrierpályázatot, melyre számos igen ötletes és színvonalas pályamunka érkezett. A felsőbb osztályosokat időről időre „közelebb kívánjuk hozni majdani munkahelyükhöz”, így például egy húszfős csoport egész napos programon vett részt az orvoscentrum Reumatológiai Tanszékén – részletezte programjukat az elnök. A továbbiakban a gazdasági szférával, bankszakmával, az elméleti kutatómunkával és még számos fontos diszciplínával ismerkedhetnek meg a fiatalok. – Emellett tervezzük példamutató karriert futó „öregdiákjaink” meghívását, hogy még konkrétabb példát állítsunk a diákok elé – tette hozzá a professzor.

HBN-FÁ