Az öngondoskodásé a jövő a mezőgazdaságban is

Debrecen – A globális felmelegedés mellékhatásaként az időjárási anomáliák száma megszaporodott.

Költségérzékeny a gazdatársadalom. Ahol lehet, takarékoskodnak: a vetőmagokon, a növényvédőszereken. Ennek aztán esetenként elszenvedik a negatív következményeit. Egy friss felmérés azt bizonyítja, hogy a mezőgazdasági biztosítások egyre inkább kikerülnek a megspórolandó tételek köréből.

Végre felismerték

A gazdatársadalom és benne a növénytermesztők megértették, hogy az öngondoskodásra az agrárbiztosítások területén is szükség van. Nem várhatnak csak az állam segítő szándékára. Pláne, hogy annak lehetőségei végesek. Szükség van tehát az egyéni biztosításokra. Egy most befejeződött, a növénytermesztők körében végzett felmérés szerint a gazdák fele már legalább egyszer kötött mezőgazdasági biztosítást. És hogy ez mennyire szokássá kezd válni, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a válaszadók 43 százaléka biztosan, ugyanennyi pedig valószínűleg új mezőgazdasági biztosítást szándékozik kötni egy éven belül. Ezen biztosítások tárgya pedig valamely haszonnövény, ugyanis a kötési szándékok döntő többsége erre irányul.

HBN

Címkék:


0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés