Az Ön idejében milyen volt a ballagás?

Az Ön idejében milyen volt a ballagás?
© Fotó: Fortepan
Debrecen – Ezúttal a fenti kérdést tettük fel a debrecenieknek, nézzük, mit válaszoltak.

Halmágyi János, nyugdíjas

hj

Nagyon régen ballagtam, de akkoriban nem volt ilyen nagy felhajtás, mint napjainkban. Nem öltöztünk be, de szerenádot adtunk a tanárainknak. Nagyon vártuk, hogy énekelhessünk nekik.

Szoboszlainé Pókai Ilona, nyugdíjas

szi

Elég régen érettségiztem már, sokkal visszafogottabb ünnepségre emlékszem. Mostanában a gyermekek felszabadultabbak, ennek nagyon örülök, nincs az a nagy szigor, mint a mi időnkben.

Nádasdi Zoltánné, nyugdíjas

nz

Hajdanában nagyon szép volt a ballagási ünnepség, szerintem ez mindenki számára maradandó emlékkép. Régen nem volt divat a szerenád, de nekem nagyon tetszik, igazán hangulatos.

Kozma Ferencné, nyugdíjas

kf

Annak idején más volt a ballagás, tanyavilágban éltem, éjszaka mentünk szerenádot adni a tanárainknak. A ballagási ünnepség a mi időnkben is hagyományos volt, nem volt felhajtás.

HBN|Fotók: Matey István


Feltarisznyázva a debreceni Kossuth-gimnáziumban. Megható, emlékezetes pillanatok az egész családnak
Hajdú-Bihar - Csaknem háromezer tanuló számára ért véget a tanév megyénkben; hétfőtől érettségiznek. Véget ért a tanév a végzős középiskolások számára, pénteken és szombaton a megyében 24 intézményből mindösszesen csaknem 3000 diák ballag el, s (a technikusok kivételével) hétfőn megkezdik érett...

Ballagás a debreceni Kossuth-gimnáziumban
Debrecen - Vészesen közeledik az érettségi, hamarosan rákerül a végzősök vállaira a ballagó tarisznya. Mutatjuk, kik búcsúznak idén a debreceni középiskolák padjaitól! Debreceni Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Közgazdasági Szakgimnáziuma 12. d, osztályfőnök: Kerekes Szabolcs Bajkán Anikó, Bal...