Sport

2014.09.11. 07:23

Komolyan vette a Loki

Mórahalom, Debrecen - A DVSC esélyeshez illően nagy különbséggel, 6–0-ra nyert Mórahalmon a Magyar Kupában.

Mórahalom, Debrecen - A DVSC esélyeshez illően nagy különbséggel, 6–0-ra nyert Mórahalmon a Magyar Kupában.

– Nézd mama, lángost is árulnak! – kiáltott fel a 10 év körüli kisfiú a pálya felé ballagva. Ilyen családias légkörben kezdődött a megyei első osztályban szereplő Mórahalom és a magyar bajnok DVSC-TEVA összecsapása a Magyar Kupa 2. fordulójában. A pályát mintegy 600 néző állta, ülte körbe, köztük jó néhány debreceni drukker is, akik kiváló atmoszférát teremtettek a mérkőzésnek.

A kezdés előtt a hazai labdarúgók egy-egy apró ajándékcsomaggal kedveskedtek a lokistáknak, szép gesztus volt! A cívisvárosiak viszont nem kedveskedtek, a meccs kezdése után rögtön beszorították a hazaiakat, és hamar megmutatták a sárga-feketéknek, ki az úr a háznál.

Tisza játszott a bal szélen meglépő Volashoz, akinek labdáját az érkező Bereczki Dániel közelről a kapuba passzolta a 6. percben.

Nagy gólok

A folytatásban is rohamoztak a vendégek, ha nem sikerült ziccerig kijátszani egy-egy támadást, akkor távoli lövéssel próbálkoztak. Előbb Ludánszki, majd Ferenczi és Tisza is lőtt, kevéssel célt tévesztve. A félidő végét még jobban megnyomta a Loki, a 38. minutumban egy szögletet röviden fejeltek ki a mórahalmi védők, érkezett az ifjú Bereczki és 14 méterről nagy erővel a háló közepébe bombázott.

Ezzel még nem volt vége a debreceni tűzijátéknak, ugyanis két perc múlva Berdó vezette fel a labdát az ellenfél térfelének közepén, Kondás Elemér bekiabált, hogy lehet lőni, a piros mezes játékos jobbal, 25-ről a bal felsőbe lőtt. Gyönyörű gól!

A szünet után némileg alábbhagyott az iram, de továbbra is az NB I-es gárda diktálta a tempót. Több helyen is frissültek a csapatok a cserék következtében, talán ennek is köszönhető, hogy újra megélénkült a meccs. A félidő közepén, a 66. percben Lázár sokadik beindulása a jobb oldalon gólt eredményezett: beadását Volas fejelte közelről a bal sarokba, úgy, hogy a kapus még beleért.

Nyomott a Debrecen, de egy ízben Novakovicsnak is védenie kellett egy közeli lövést. Ezt követően ismét a jobbhátvéd, Lázár Pál szerzett örömet a hajdúsági szurkolóknak, ezúttal nem beadást választott, hanem lecselezte magát az alapvonalig és a rövid sarkot vette célba, a labda Gondáról pattant a kapuba a 75. percben. A hatodik találatot Volas és Tisza hozta össze a 82. percben, a szlovén támadó centerezését utóbbi váltotta gólra, kialakítva a 6–0-s debreceni sikert.

A hajdúságiak, ahogyan ígérték, komolyan vették a kupameccset és szép gólokat lőve, fölényesen nyertek a Mórahalom otthonában, kiharcolva a legjobb 32 közé jutást. Legközelebb a bajnokságban szállnak harcba a piros-fehérek, szombaton a Pécset fogadják.

HBN-TN


Tények

Mórahalom VSE–DVSC-TEVA 0–6 (0–3)Mórahalom, 600 néző. Vezette: Takács T. (Buzás, Viczián)

Mórahalom VSE: Czirják – Barna D. (Takács A. 54.), Szücs, Vojnic–Zelic, Márki (Lázár G. 74.) – K. Tóth, Zámbori (Kothencz 83.), Magyar, Tóth L. – Gonda, Szőke

DVSC: Novakovics – Lázár P. (Karikás 83.), Ludánszki, Kovács G., Barna Sz. (Sós 67.) – Bereczki, Berdó (Varga K. 56.), Zsidai, Ferenczi – Volas, Tisza

Gól: 0–1 Bereczki (6.), 0–2 Bereczki (38.), 0–3 Berdó (40.), 0–4 Volas (66.), 0–5 Gonda (öngól, 75.), 0–6 Tisza (82.)

Sárga lap: Berdó (34.), Márki (36.), Zámbori (62.)


Mórahalom, Debrecen - A labdarúgó Magyar Kupa második fordulójában a Debrecen a megyei első osztályú Mórahalom csapatához látogatott szerdán 15:30-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!