Az olvasó kérdez, az illetékes válaszol: Kivágták az árnyat adó fákat

Akt.:
Előtte/utána
Előtte/utána - © Fotók: Magánarchívum/Katasztrófavédelem
Debrecen – Debrecenben, a Mikepércsi út Bulgár utcai buszmegállóban kivágtak egy egészséges, árnyékot adó fát. Hát mi ez, ha nem a buszra várók bosszantása, és barbárság! Ja, és ott pihentetik a száradásnak indult gallyakat – írta egy felháborodott olvasó.

A miértre a városházáról azt a választ kaptuk, hogy „Nem az önkormányzat rendelte meg az érintett útszakaszon lévő fa kivágását, tudomásunk szerint azt a Katasztrófavédelem szakemberei végezték el július 25-én, melyről előzetesen nem tájékoztatták az önkormányzatot sem. A kiszáradt gallyak elszállítását az önkormányzat már megrendelte a Dehusz Kft.-től, azok elszállítása a napokban megtörténik”.

Mint később megtudtuk, a katasztrófavédelemnek nem kell engedélyt kérnie a fák kivágásához, de a bejelentés sokat segíthet az önkormányzatnak a további munkálatok elvégzésében.

Megrepedt, veszélyt jelentett

A katasztrófavédelemtől minderről a következő tájékoztatást kaptuk: – A Mikepércsi út Bulgár utcai buszmegállójánál valóban a katasztrófavédelem vágta ki a fát. Erre azért volt szükség, mert a hat méter magas fa törzse kettérepedt, így veszélyt jelentett mind a gyalogos, mind a közúti forgalomra – fogalmazott válaszában Rácz Máté megbízott szóvivő, leveléhez képet mellékelve, amelyen látszik, hogy a törzs közel a földig meg volt repedve (lásd fent).
hirdetés