Az olimpiai bajnokkal küzdött meg a DVSC bokszolója

Akt.:
Az olimpiai bajnokkal küzdött meg a DVSC bokszolója
© Fotó: dvscboxing.hu
Debrecen – Evgeni Tischenko az amatőr nehézsúlyú király az utóbbi években: Rió olimpiai bajnoka, világ- és Európa-bajnok, Universiade-győztes. Ez az orosz bunyós állt Nagy Bence és a legjobb négy közé jutás között Finnországban, a Gee Bee tornán péntek este. Végül az orosz nyert, ám Bence – edzője, Salánki László, a helyszínen vele lévő tréner szerint – nemcsak nem vallott szégyent, de végig nyílt meccset vívott ellenfelével, aki végül pontozással diadalmaskodott.

Mint megtudtuk mindkét bokszoló kapott pár “csomagot” a másiktól, és míg Bence orra hasadt fel, az orosznak az arca jobb oldalára került rá pár termetes “mokka”, ami mutatja, hogy változatos, kőkemény meccset vívtak, egyáltalán nem kímélve egymást.

– Koppányi Szabolcs –


Gee Bee Torna, Helsinki, 91 kg, negyeddöntő

Nagy Bence (HUN) – Evgeni Tischenko (RUS) pontozással nyert a kék sarok

Salánki László: – Mondhatnám, hogy a nap meccse volt a két bunyós között, meg azt is, hogy ha ez Magyarországon zajlik és kis jóindulat van a pontozókban, még akár meg is kaphattuk volna. Az biztos, hogy Karcsi bá szemében a nap hőse volt Bence, akkorát küzdött, és azt is elmondta, hogy jó lenne kiemelni őt, hogy csak a boksszal kelljen foglalkoznia, mert nagy lehetőségek rejlenek benne. A három menetben egyszer sem volt alárendelt szerepben, sőt, többször komoly támadásokat vitt véghez, ami láthatóan nem tetszett az orosz olimpiai bajnoknak, aki talán könnyebb mérkőzésre számított. Az orosz sokat ütött, ez tény, de rendre a fedezéket sorozta. Kiegyenlített mérkőzés volt, amelyen Tischenko jobban eladta magát a pontozóknak, ezért nyert.