Az olimpia óta sem sokat tisztult a nemzetközi boksz

Nagy Tímea és trénere, Salánki László
Nagy Tímea és trénere, Salánki László - © Fotó: Koppányi Szabolcs
Debrecen – Szépen elverte ellenfelét a női ökölvívó Európa-bajnokságon Nagy Tímea, a DVSC 75 kilóban indított sportolója, a kihirdetett eredmény mégis mást tükrözött. A mérkőzésvezető végül egyhangú pontozással Natasha Gale javára döntött, holott az első három menet egyértelműen a Timié volt.

Idézhetnénk az ismert klasszikus regény címét (Nyugaton a helyzet változatlan), hiszen az eset hűen tükrözi, hogy semmi sem változott a nemzetközi amatőr ökölvívás berkeiben, pedig a nyári olimpiát követően egy rakás bírót elmeszeltek. Timi igencsak elkeseredett a történtek után, ennél jobban már csak akkor bokszolhatott volna, ha kiüti angol ellenfelét. Természetesen ő is kapott pofonokat, de Salánki László tanítványa végi dominált a mérkőzés során, jóval több és pontosabb találata akadt, mint Gale-nek. Az angol hölgy azonban igen “jól feküdhet” a meccs bíráinál.

Női ökölvívó Európa-bajnokság, a 4 közé kerülésért:

Szófia, 2016. november. 20.

75 kg: Nagy Tímea (HUN) – Natasha Gale (ENG) 0-3

Kovács Mária szövetségi edző: – Az első, a második negyed, majd a negyedik is Timi fölényének jegyében telt el, a debreceni lány jó kondícióban volt, végig hajtott, nem hagyott ki egy pillanatig sem, már rég láttam így küzdeni – összegzett. Ennek ellenére az angolt hirdették győztesnek, Timi egy menetet sem kapott, egyedül a francia bírónál kapta meg az elsőt. Elképesztő bírói hozzáállás!

– Koppányi Szabolcs –


Női ökölvívó Eb – Két magyar vereség vasárnap

Budapest – A 69 kilogrammos súlycsoportban Oláh Eszter, a 75 kilósok között pedig Nagy Tímea szenvedett vereséget a Szófiában zajló női ökölvívó Európa-bajnokság vasárnapi negyeddöntőjében.
Sporthírek


hirdetés