Az olaszok az esélyesek, de ne becsüljük le fiainkat

Akt.:
Az olaszok az esélyesek, de ne becsüljük le fiainkat
© Fotó: Derencsényi István, archív
Berettyóújfalu, Miskolc – Lejátssza első vb-pótselejtezős meccsét a magyar futsalválogatott az olaszok ellen.

Miskolcon, a Generali Arénában feszülnek egymásnak kedden 18 órától a magyar és az olasz futsalosok, a tét a világbajnoki részvétel. Két találkozón dől el a továbbjutás, a visszavágót majd április 13-án rendezik az olaszországi Pratóban, de az kijelenthető, hogy már az első összecsapáson sok minden eldőlhet.

A papírforma alapján a világ egyik legjobb együtteseként nyilvántartott olasz gárda az esélyesebb a vb-részvételre, ugyanakkor badarság lenne lebecsülni a „mi fiainkat”, akik többször bizonyították már (például legutóbb néhány hete az Európa-bajnokságon Spanyolországgal szemben), hogy egyre közelebb kerülnek az elithez.

Múlt kedden Hollandiával játszott felkészülési mérkőzést Sito Rivera alakulata, Dróth Zoltán duplájával 2–0-ra a honiak bizonyultak jobbnak – ahogy azt a legjobbjaink közül többen is kiemelték, a siker önbizalmat adhat nekik Olaszország ellen.

Nem lehetetlen

– Az olaszok nagyon erősek, ők az esélyek a párharcunkban, hiszen stabilan a világranglista első öt helyezettje közé tartoznak, játékosaik topklubokban játszanak. Ettől függetlenül az a célunk, hogy meglepjük őket, és kijussunk Kolumbiába. A szlovákoknak is sikerült nyerniük ellenük a közelmúltban, így nem lehetetlen a feladat – mondta Harnisch Ákos az mlsz.hu-nak.

Az MVFC-Berettyóújfalu ismét több játékost ad a válogatottba, Dávid Richárd, Gál István, Rábl János, Trencsényi János és Komáromi Péter harcolhat a vb-ért.

HBN
hirdetés