Az ő feladatuk őrizni Kenézy Gyula emlékét

Debrecen – Halálának évfordulója alkalmából emléknapot rendezett dr. Kenézy Gyula tiszteletére a Dr. Kenézy Gyula Baráti Kör Civil Társaság a doktorról elnevezett kórházban péntek délelőtt.

Szentgyörgyi János, a baráti kör ügyvivője elmondta, immár hatodik alkalommal tartják meg a rendezvényt, és remélik, a jövőben is tudják folytatni ezt a hagyományt. – Mivel a doktor úrnak nem volt utóda, így a mi feladatunk őrizni az emlékét. A sírhelyét is mi gondozzuk, most is rendbe tettük – fejtette ki Szentgyörgyi János. Az eseményen Géczy István átadta felajánlását, amely dr. Kenézy Gyula egyik könyvének az első kiadása. Az orvosról szóló előadások után pedig Mecénás Díjat adtak át Berkecz Gábornak, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium igazgatójának. Végül megkoszorúzták dr. Kenézy Gyula szobrát.

HBN–BR0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés