Szabolcs-Szatmár-Bereg

2007.11.15. 11:36

A dzsungelben és a Titanicon

<p>Kisvárda - A Természettudományi Múzeumban rengeteg fényképet készítettek a gyermekek. <A href="/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Eseménydús hétvégi fővárosi programot szervezett közel másfélszáz diáknak a kisvárdai Vári Emil Társulási Általános Iskola három pedagógusa. A Dolhai Zsóka, Tóthné Annuska Zsuzsa és Kovácsné Bencze Valéria istápolta diákcsapat kirándulása három alappilléren nyugodott: A dzsungel könyve című darab (Pesti Színház), a híres Titanic-kiállítás, valamint a Természettudományi Múzeum kincseinek megtekintése.
A színházban a gyermekek többek mellett Kútvölgyi Erzsébetet, Reviczky Gábort és Kenderesi Tibort láthatták a színpadon, míg a világ minden bizonnyal leghírhedtebb óceánjáróját, s annak tragédiáját bemutató tárlaton pedig a tenger mélyéről felhozott eredeti leletek és igaz történetek révén követhették nyomon a Titanic-sztorit a hajó tervezésétől a katasztrófáig. A múzeumlátogatáson a természethez kerültek közel a diákok: megismerhették a tenger, a szavannák és az erdő növény- és állatvilágát, felmehettek a benépesített Noé bárkájába, s a természetvédelem fontosságáról is képet kaptak.
A látványos és tanulságos kultúrprogramot Váci utcai és Kálvin téri esti séta, s hazautazás előtt egy belvárosi étteremben elköltött finom ebéd koronázta meg.

- Kovács Bertalan -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!