Az MVK sűrít, a MÁV később igazíthat

Az iskolakezdés a közlekedésre is kihat, a rendőrség és az MVK is készül a forgalom- és utasdömpingre.

 Szeptember elsején már a terveknek megfelelően már az iskolák közelében lesznek a rendőrök, de forgalmi dugóra és fennakadásra számítani lehet a forgalmasabb utak mentén – erről Molnár Emil őrnagy a Miskolci Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztály vezetője beszélt lapunk kérdésre.  

Terelés és dugó 

Mint megtudtuk, a forgalom Miskolc úthálózatának felújítása és részbeni átalakítása miatt most is zsúfolt. Ezért az őrnagy azt ajánlja a gyereküket iskolába autóval szállítókat, hogy indulás előtt gondolják át, merre haladnak majd. Több helyen ugyanis terelések vannak. Esetenként érdemesebb a méterekben hosszabb, de gyorsabb haladást biztosító utcákban megközelíteni az iskolákat. A dugók, a fennakadások megakadályozására a reggeli iskolakezdés idején, és végén önmagában a rendőri jelenlét nem elegendő.

Sűrített járatok 

A Miskolc Városi Közlekedési ZRT. menetirányítás csoportvezetője Pauliczkiné Zelenák Zsuzsa arról tájékoztatott, hogy reggel hét és háromnegyed nyolc óra között  és a tanítási idő végén menetsűrítést alkalmaznak szeptember 1-eje és június 15-e között munkanapokon. Míg nyáron naponta 2130, ősztől 2270 indulás van a buszoknak. A villamosok esetében pedig 278-ról 322-re emelkedik ez a szám. Azt is megtudtuk, hogy a z őszi menetrendben úgy számoltak, hogy szeptember 1-jétől a Kazinczy út már járható lesz, de erre nem került sor.  

Talán igazítanak 

A MÁV személyszállítási vezetőjét elérhetetlennek bizonyult, csakúgy mint korábban is. Dikházi Tibor a MÁV területi kommunikációs munkatársa azonban érdeklődésünkre elmondta, hogy az iskolakezdés nem jár együtt menetrend módosulás, vagy vagonszám növekedés. Később a tapasztalatok alapján előfordulhat, hogy az utaslétszámhoz igazítják a vagonok számát, amennyiben erre módjuk adódik. Erre azonban garanciát adni nem lehet.

PT