Az MTK nyerte a női labdarúgó-bajnokságot

Akt.:
Csányi Diána, az MTK játékosa (j) és a ferencvárosi Nagy Ágnes a JET-SOL Liga női labdarúgó NB I döntőjében játszott MTK - Ferencváros mérkőzésen a fővárosi Hidegkuti Nándor Stadionban 2017. május 15-én. Az MTK másodjára, hazai pályán is 1-0-ra legyőzte a címvédő Ferencvárost, így története hetedik bajnoki címét szerezte meg
Csányi Diána, az MTK játékosa (j) és a ferencvárosi Nagy Ágnes a JET-SOL Liga női labdarúgó NB I döntőjében játszott MTK - Ferencváros mérkőzésen a fővárosi Hidegkuti Nándor Stadionban 2017. május 15-én. Az MTK másodjára, hazai pályán is 1-0-ra legyőzte a címvédő Ferencvárost, így története hetedik bajnoki címét szerezte meg - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest – Idegenbeli váratlan sikerét követően az MTK nagy meglepetésre másodjára, hazai pályán is 1-0-ra legyőzte a JET-SOL Liga női labdarúgó NB I döntőjében a címvédő Ferencvárost, így története hetedik bajnoki címét ünnepelheti.

A hétfői találkozó hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mint az egy héttel ezelőtti összecsapás: az elmúlt két idényben győztes zöld-fehérek szinte az egész mérkőzésen fölényben futballoztak, de nem sikerült vezetést szerezniük, míg a fővárosi rivális a hajrában betalált. Ezúttal egy jobb oldali beadást követően a 79. percben Turányi Lilla szerezte az aranyérmet érő gólt.

A Ferencváros a fináléig csak egyszer kapott ki, még október 2-án a szombathelyi Viktória FC vendégeként 2-1-re, az MTK-t pedig a döntőig mind a négyszer legyőzte, legutóbb például 8-3-ra.

Az MTK Hungária FC 2-0-ra nyerte az egyik fél második győzelméig tartó párharcot, így 2014 után lett ismét aranyérmes a női NB I-ben.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek