Az LMP kitart az önálló főpolgármester-jelölt mellett

Valószínűtlennek nevezte az LMP kampányfőnöke, hogy bármely másik parlamenti párttal közösen állítsanak főpolgármester-jelöltet az őszi helyhatósági választásokra.

Karácsony Gergely a Független Hírügynökségnek pénteken hangsúlyozta: nem is kaptak semmilyen hivatalos megkeresést más párttól, hogy egyeztessenek egy esetleges közös jelöltről.

Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter is szóba került

Az LMP-s politikus egy pénteki újsághírre reagált. A Népszavaz ugyanis azt írta, hogy konszenzusos jelölt esetén az MSZP kész visszaléptetni Horváth Csabát, saját főpolgármester-jelöltjét. Molnár Zsolt a párt fővárosi kampányfőnöke is leszögezte: ha sikerül az LMP-vel, az MDF-el, és civil szervezetekkel – például a Tisztelet Társaságával – megegyezni egy közös jelölttel, akkor Horváth Csaba visszalép. A lap szerint többek között Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter is szóba került.

Karácsony Gergely elmondta: megérti az MSZP problémáját, hogy keresik a megfelelő politikai stratégiát és hogy egyelőre “nem találták meg a megfelelő jelöltet” a főpolgármesteri posztra. Az LMP kampányfőnöke azt javasolja a szocialistáknak, hogy ha megfelel majd nekik pártja jelöltje, akkor az MSZP is támogassa azt.

– Független Hírügynökség –