Az ívelt monitorok kímélik a szemet

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Budapest – A Samsung Electronics élvonalbeli SE790C ívelt monitorja kényelmesebb és kevésbé megerőltető vizuális élményt nyújt a felhasználóknak, mint a síkképernyős monitorok – állapította meg a Harvard Medical School tanulmánya.

A „Síkképernyős és ívelt monitorok összehasonlítása: az intenzív vizuális keresési feladatok által okozott szemkifáradás” („Comparison of Flat and Curved Monitors: Eyestrain Caused by Intensive Visual Search Task”) című tanulmány eredményeit a Society of Information Display (SID) „Kijelzők hete” („Display week”) nevű éves rendezvényén ismertették, amelyet a múlt héten rendeztek meg San Franciscóban. A Harvard Medical School dr. Eli Peli és dr. Gang Luo által vezetett kutatócsoportja az ívelt monitorokkal kapcsolatos eredményeket a rendezvény május 26-i „Ívelt és 3D-s kijelzők” („Curved and 3D Displays”) nevű kutatási szekciójában mutatta be.

A Harvard Medical School Schepens Szemészeti Kutatóintézetének („Schepens Eye Research Institute, Massachusetts Eye and Ear”) munkatársai a számítógépes kijelzők használatával járó egészségügyi hatásokat kutatták és felmérték, hogyan lehet csökkenteni a számítógépeslátás-szindróma (computer vision syndrome, CVS) tüneteit ívelt monitorok használatával.

– kutyu.hu –