Az italozás után arra ébredt, hogy kifosztották

Debrecen – A debreceni nyomozók őrizetbe vették azt a 40 éves hajdúhadházi nőt, aki a gyanú szerint kifosztotta alvó áldozatát.

A Debreceni Rendőrkapitányság kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 40 éves R. Józsefné ellen.

A nyomozás adatai szerint a hajdúhadházi nő együtt italozott Debrecen belvárosában egy 46 éves férfival, akivel 2015. augusztus 13-án 3 óra körüli időben közösen elmentek a Petőfi térre. A férfi a téren található Petőfi szobor mellett elaludt, ekkor a nő átkutatta a sértett zsebeit és eltulajdonította a mobiltelefonját, tabletjét és bankkártyáját, majd a helyszínről sietősen távozott.
Később, amikor a helyi férfi felkelt észrevette, hogy nincsenek meg az értéktárgyai, ezért bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába.

A rendőrök azonnal megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást az elkövető azonosítása és felkutatása érdekében, amely eredményre vezetett. A beszerzett információk alapján a járőrök R. Józsefnét aznap délután Hajdúhadházon elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók a 40 éves nőt gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés