“Az ismerősök, barátok ajánlásánál nincs jobb reklám”

“Az ismerősök, barátok ajánlásánál nincs jobb reklám”
© Illusztráció: Getty Images
Debrecen – Mindent gondosan eltervezni? Vagy csak bele a vakvilágba? Így szervezik olvasóink a nyaralásukat.

Karsai Tibor a nyaralást elsősorban az időjáráshoz igazítja, mert annál nincs bosszantóbb szerinte, ha eső áztatja a pihenésüket. Mindemellett az árakat is figyeli, s nem rest összevetni az ajánlatokat. Ha teheti, vízparton tölti a szabadidejét.


Karsai_Tibor

Karsai Tibor


– Úgy gondolom, az ismerősök, barátok ajánlásánál nincs jobb reklám, így mi elsősorban ezekre hagyatkozunk, ha pihenést szervezünk, külföldön és belföldön egyaránt – mondta el Kovács Blanka.


Kovacs_Blanka

Kovács Blanka


Tóth Alexandráék nem túl gyakran tudnak pihenésre időt szánni, de amennyiben ez mégis összejön, igyekszik az ismerőseinél informálódni egy-egy kiszemelt úti cél felől.


Toth_Alexandra

Tóth Alexandra


– Utazás előtt mi mindig alaposan felmérjük a terepet, utánaolvasunk a kiszemelt desztinációnak, de ha végképp elbizonytalanodunk, az egyik barátnőm anyukájánál érdeklődünk, aki üdülési irodában dolgozik – közölte Gonda Natália.


Gonda_Natalia

Gonda Natália


Hasonlóan vélekedik Kovács Bianka is, ő sem rest összevetni a szállásokat, akár interneten, akár fórumokon, de az utazási irodák tanácsaiban is megbízik. – A hozzám legközelebb a tengerparti pihenés áll, s lényeges szempont a kényelem és a teljes ellátás – tette hozzá.


Kovacs_Bianka

Kovács Bianka


– Én általában családdal, barátokkal közösen utazom, így már a szervezés is közös feladat. Rendszerint van, aki ajánljon egy-egy jó helyet, így a csalódás szinte kizárt. Alföldi emberként a hegyvidéki, folyókkal tűzdelt tájakat kedvelem, így belföldön is leginkább ezeket keresem fel – jegyezte meg Nagy Máté.


Nagy_Mate

Nagy Máté


HBN-MI|Fotók: Matey István