Az iskolásokra „várt” eddig a Macsi-balcsi

Iskola után édes a csobbanás
Iskola után édes a csobbanás - © Fotó: Archív
Debrecen – Szombaton végre kinyit a kedvelt szabadtéri fürdőhely.

„Ültünk a mólón és néztük, hogy járja a táncát a vízen a fény” – meg a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. munkatársai a vízparton, talán épp a KFT-dalt dúdolva.

A „Macsi-balcsin” zárt körű családi napot tartott szombaton az üzemeltető cég, feltehetően emiatt hitték sokan, hogy idén hamarabb nyitott a szabadtéri fürdőhely – reagált Muszka Tibor műszaki előadó egy felvetésre. Olvasónk egyike volt azoknak a csobbanni vágyóknak, akik múlt hétvégén látogattak ki a Látóképi Tófürdőhöz és ott zárt kapukba ütköztek, ennek okáról azonban semmilyen tájékoztatást nem találtak a helyszínen.

– Ez valóban hiányosság – ismerte el a szakember –, de a honlapunkon minden információ megtalálható. A több éves hagyományt követve az utolsó tanítási nap utáni hétvégén nyit a szabadtéri strand, idén június 14-én. A korábbi évek tapasztalata azt mutatja, hogy az iskolakezdéskor erősen megcsappan a látogatók száma, ezért augusztus utolsó napjáig várjuk vendégeinket minden nap 18:30-ig – invitálta a hűsölni vágyókat Muszka Tibor.

HBN-HABE