Az iskolák és a nyugdíjasok mellett is kiállnak a szocialisták

Huszka Imre
Huszka Imre - © Fotó: Matey István
Debrecen – A szerdai tisztújítás után az MSZP megyei területi szövetségének régi-új tisztségviselői tartottak csütörtökön sajtótájékoztatót. Valamennyien azt hangsúlyozták, hogy a szocialisták legfontosabb feladata a megyében élő, és az országos átlaghoz képest hátrányos helyzetben lévő lakosság leszakadásának a megállítása.

A szocialisták csütörtöki sajtótájékoztatóján Huszka Imre újraválasztott elnök rendhagyónak nevezte a szerdai tisztújító közgyűlésüket. Elmondta, azon nem csak az elmúlt két évről adtak számot, hanem meghatározták a következő két év feladatait is, és meghallgatták a párt országos elnökjelöltjeinek a részletes bemutatkozását.

Zsákutca a közmunka

Az elnök szerint Hajdú-Bihar a foglalkoztatásban a rossz helyzetű megyék közé tartozik, hiszen jelentős a közmunka, amit azonban zsákutcának nevezett. Ráadásul a kis településeken a közmunkások ki vannak téve politikai játszmáknak. Az oktatásról szólva azt emelte ki, hogy míg 15 évvel ezelőtt a megye, élén Debrecennel az országos átlagnál jobban teljesített, azóta egyre jobban visszaesett az iskolák színvonal, az utóbbi években egészen drasztikusan. Ezért a szocialisták szorgalmazzák, hogy a megyeszékhelyen az iskolákat vegye vissza az önkormányzat, akárcsak vidéken, ahol ezt megtehetik.

A megyében élő nyugdíjasok helyzete is az egyik legrosszabb az országban, 17 százalékkal alacsonyabb az átlagnál – mondta az elnök. Szerinte a 3-4 gombóc fagylalt értékű emelés egy hónapra elfogadhatatlan.
Juhászné Lévai Katalin szerint minden megyei településen meg kell találni azokat a közösségeket, amelyek a helyi társadalmat tudják mozgósítani a jobb életkörülmények eléréséhez. Fontos lenne az oktatás ingyenessé tétele is az első diplomáig, mert ez adhat esélyegyenlőséget.

HBN–ÉP


Megyei tisztségviselők

  • Elnök: Huszka Imre,
  • Alelnök: Bódi Judit
  • A megyei választmány elnöke: dr. Juhászné Lévai Katalin
  • Alelnöke: Nagy Józsefné
  • A pénzügyi ellenőrző bizottság elnöke: Zágonyi Imre
  • Az etikai és egyeztető bizottság elnöke: dr. Bákonyi László
hirdetés