Az ipari fúvókák felhasználási területei az általános iparban – áttekintés

Akt.:
Az ipari fúvókák felhasználási területei az általános iparban – áttekintés
Az ipar egy szerteágazó terület, aminek szinte minden szegmensében tudjuk használni – beleértve magukat az iparágakat, folyamatokat, alkalmazásokat is – az ipari fúvókákat. Az elkövetkezendőkben összefoglaljuk röviden, milyen típusú PNR fúvókákat használnak fel az általános iparban.

Felhasználási területei az általános iparban

MOSÁS, ALKATRÉSZMOSÁS: Ez az alkalmazás gyakorlatilag bármely alkatrészt- vagy munkadarabot gyártó üzemben, gyárban előfordul, mert a munkadarabot le kell tisztítani, le kell mosni. Például az autóiparban, vágóhídi üzemnél.
Típusai: Vagy az erős sugárerejű, kis felületű fúvókák, vagy az alacsony sugárnyomású, inkább áztató mosást végző fúvókák

FELÜLETKEZELÉS: Felületek előkészítése, zsírtalanítása, portalanítása, mosása, tisztítása, hogy utána hatékonyabban lehessen festeni, vagy bevonatot képeztetni. Felhasználás: Autóipar – autógyártás területén
Típusai: PNR Memospray, talpas-lapossugárfúvókákat, klippes golyós fúvókarendszereket, egyéb PNR golyós fúvókarendszereket.

MAGASNYOMÁSÚ MOSÁS, JÁRMŰMOSÁS: a magas nyomású lapos sugár fúvókák edzett acél vagy kerámia betéttel készülnek, a nagyobb kopásállóság érdekében. Ilyet használnak például az autómosókban.
Típusai: Magasnyomású lapos sugár fúvókák

GÁZMOSÁS, BIOFILTREK: tornyokban, tartályokban, biofilterekben a gázt nedvesíteni kell, amit főleg a finom cseppméretű fúvókákkal lehet elérni. Használják az állateledelt gyártó üzemek, környezetvédelmi eljárások egyes üzemegységei.
Típusai: Kúppalást fúvóka, telekúp fúvóka vagy zuhanyfúvóka.

TŰZVÉDELEM: Épületek tűzvédelme, valamint a hengerek és tartályok külső palásthűtése tartozik ide.
Típusai: Lapos sugár és nyelves lapos sugár fúvókák a külső palásthűtésre, telekúpok a tetőhűtésre, deflektor fúvókák az épületek belső tűzvédelmére

GALVANIZÁLÁS: A galvanizáló üzemek galvanizáló kádjában a szilárd szemcsék ne ülepedjenek le, folyamatos keverésben, mozgatásban legyenek.
Típusai: Venturi- , vagy ejector fúvókák

PORLASZTÁS, BEVONÁS: Élelmiszeriparban a termékek külsejét mázzal, aromákkal fújják be.
Típusai: Kúppalást-, pneumatikus-, kúpfúvókák

PÁRÁSÍTÁS: Alkalmazási területe például a kertészetekben, üvegházakban, élelmiszeriparban.
Típusai: kúppalást fúvókák, pneumatikus kétközeges fúvókák

TARTÁLYTISZTÍTÁS, TARTÁLYMOSÁS: Például élelmiszeripar, borászati üzemek.
Típusai: Lapos sugár fúvókák

LEFÚVÁS, SZÁRÍTÁS: A tisztán levegő közeget közvetítő fúvókák tartoznak ide.
Típusai: Levegőfúvókák

PORMEGKÖTÉS, PORMENTESÍTÉS: Cél az ipari üzemeken belül a por megkötése.
Típusai: Zuhany- esetleg telekúp fúvókák

HABMENTESÍTÉS, HABKÖTÉS: Ahol víztározók vannak, és van habzásveszély, ott alkalmazzák a fúvókákat a habzás megfékezésére. Például: Alumíniumipar.
Típusai: Általában a lapos sugár fúvókák, nyeles fúvókákat használják

Amennyiben szeretne további információkat kérni a fúvókák típusait és alkalmazásukat illetően, forduljon bátran a Monojet Kft. munkatársaihoz, örömmel nyújtanak tájékoztatást és segítenek a választásban.

– PR cikk –

Címkék: