Az internetes konzultáció hasznáról beszélt a Fidelitas

Debrecen – Az úgynevezett Z-generáció még „könyvespolc alatt” született., az 1985 utániak, az Y-generáció viszont már az online kor gyermekei, hiszen születésüktől behálózza életüket az internet. Számukra, számunkra tehát különösen fontos, hogyan alakul a magyar internet jövője, a digitális fejlesztések milyen irányt vesznek, ezért nagy örömmel fogadtuk az internetről szóló nemzeti konzultációt – fogalmazott Varga András, a Fidelitas Hajdú-Bihar megyei alelnöke sajtótájékoztatón hétfőn.

A Fidelitas szerint fel kell gyorsítani az oktatási intézmények és a kollégiumok informatikai eszközparkjának megújítását, és gondoskodni kell a fenntartáshoz szükséges forrásról.

Kiss Norbert, a Fidelitas debreceni szervezetének alelnöke hozzátette, a www.internetkon.hu oldalon július 31-ig lehet kitölteni a konzultáció kérdőívét. – Az utóbbi másfél hónapban több, mint 15 ezren tették ezt meg. Facebook-profillal, ügyfélkapun keresztül, vagy regisztrációt követően minden 14. évét betöltött magyar állampolgárnak lehetősége van ezáltal véleményt formálni – emelte ki.

HBN