Az Indiai-óceán partján tréningezhetnek

Dél-Afrikából küldtek ,,üzenetet” a január közepe óta ott edzőtáborozó tiszaújvárosi triatlonosok.

A TVK Mali TK három sportolója – Balogh Lőrinc, Gályász Dániel, Török Dániel -  durbani testvérklubjuk vendégszeretét élvezve február elejéig készülhet az Indiai-óceán partján. A három versenyző nemrégiben interneten keresztül írta meg nekünk eddigi tapasztalatait, melyekből az alábbiakban idézünk.

Török Dániel:
Az általam ismert edzőtábor-helyszínek közül szerintem ez az egyik legalkalmasabb a megfelelő felkészülésre. Még akkor is, ha a kerékpáros edzéseket legkésőbb reggel 5 órakor el kell kezdeni a későbbi nagy forgalom és meleg miatt.  A kerékpározást és a futást – bármerre is indulunk a háztól – lefelé, vagy felfelé tudjuk elkezdeni, ami számunkra szokatlan a tiszaújvárosi adottságokhoz képest.

Az úszást egy közeli fitness-központban tudjuk megoldani. Azért már sikerült itt ,,összefutnunk” a nagyszerű hosszú távú triatlonistával, Glen Gore-ral, és egy világbajnok hosszútávúszó lánnyal is. A résztávos futó edzésekre is találtunk alkalmas 400 m-es pályát, ahol a 4×100 m-es váltóval olimpiai ezüstérmes sprinterrel és élete első maratonját nemrégiben 2 óra 15 percel teljesítő 22 éves sportolóval találkoztunk.

Balogh Lőrinc:
Nagyon kellemes és családias környezetben vagyunk, ahol mindenben kedvünkben járnak házigazdáink, helyi sportbarátunknak,  Loy-nak a családja. A szobánkban mindig rengeteg gyümölcs van és koszt is kiváló! Az edzőruhánk mindennap frissen mosott és 24 órás internetkapcsolatunk van. Tehát a jó közérzet biztosított, így most már tényleg minden csak rajtunk múlik! 

Gályász Dániel:
Ez az első alkalom, hogy Európán kívülre utazhattam. Dél-Afrika igazán szép és különleges hely egy európainak, hiszen akármerre néz az ember, pálmafák, egzotikus növények és állatok látványa fogadja. Az Indiai-óceán hullámai káprázatosak, hihetetlen érzés, amikor belemártózom a 25 Celsius-fokos vízbe és élvezem, ahogy a hullámok kisodornak a partig.
A kánikula sem szokványos nekem januárban, de a jóhoz könnyen hozzászoktam. A hajnali kerékpározás hozománya, hogy így jóval meghosszabbodik a napunk, több időnk van pihenni az edzések között. Bízom benne, hogy igazán sikeres lesz a dél-afrikai edzőtáborunk és hasznunkra válik a kemény munka!

SZIS