Divat

2020.05.30. 15:05

Elérkezett a neonszínű körmök ideje

Pink és narancssárga – minden, ami feltűnő – uralkodik a következő hónapok körömtrendjében.

KD

Fotó: Kiss Renáta-archív

Minden évszaknak megvan a maga slágere, nem csak az öltözködésben, a körmök terén is. Kiss Renáta manikűrös számolt be a Naplónak arról, milyen trendekre számíthatunk idén, milyen színek, formák a legnépszerűbbek a hozzá járó hölgyek körében.

– Nyáron általában a neon- és a rikító nyári színek a legkedveltebbek a vendégeim körében. Minden évszakban jönnek ki új színek a gyártóktól, a nyári trendszíneket én is meg szoktam venni, ezek általában neon-, élénk, feltűnő színek: rózsaszín, narancssárga, neon citromsárga, pink – tudatta Kiss Renáta.

Fotó: Kiss Renáta-archív

Különböző mintákkal, kiegészítőkkel is fel lehet dobni egy-egy körmöt, nem kell különösebb alkalom ahhoz, hogy megtörjük a színek egyhangúságát.

– Bár a minták annyira nem jellemzőek a vendégeim körében, nyáron ha kérnek, akkor valamilyen évszakhoz illő minta kerül a körömre: pálmafa, flamingó, kagyló, tengeri csillag, horgony. Ezerféle csillámmal dobhatjuk fel a körmöt, és a köveket is előszeretettel kérik mai napig a hozzám járó hölgyek – részletezte a debreceni manikűrös. Hozzátette: – A színekkel is szoktunk játszani, gyakran kérik, hogy egy köröm más színű legyen, míg a többi ugyanolyan, vagy akár a kis- és a gyűrűsujj más színű lakkot kap. Még mindig trend, hogy több szín jelenik meg egy kézen – beszélt a különböző kombinációkról Renáta.

Visszafogott formák

A debreceni körmös zselével és géllakkal dolgozik. Tapasztalatai szerint sokan a géllakkot körömerősítés céljából kérik, nem ragaszkodnak a klasszikus értelemben vett műkörömhöz.

– Méretben inkább a kisebb, illetve a közepes méret az, ami a legtöbbször előkerül. Nagyon sokan a kicsi körmöket szeretik, sok olyan vendégem van, akinek éppen hogy az ujjbegyéig ér a körme, a nagy, hegyes körmök már nem mennek, inkább szolid, kis mandula, szűkített kocka, balerina alakú körmöt kérnek – beszélt a tapasztalatairól Renáta.

Nyáron természetesen a menyasszonyi körmök is egyre gyakoribbak, ezek általában klasszikus franciamanikűr-minták, kövekkel vagy virágdíszítéssel megbolondítva, esetleg baby boomer egy kis ezüstös csillámmal.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában