“Az igaz ember a hitből él!”

“Az igaz ember a hitből él!”
© Fotó: Kedves Enikő
Nyíracsád – Fáklyával vitték a megújulás lángját a reformáció napján Nyíracsádon.

Október 31-én, a reformáció napján a nyírségi település baptista és református gyülekezetének tagjai ünnepi istentisztelettel és fáklyás felvonulással emlékeztek a református vallás gyökereire, Luther Márton és Kálvin János egyházmegújító tevékenységére.

A testvéreket a református templomban Komor Csaba lelkipásztor köszöntötte, majd hálát adott az életért, a kegyelemért, Isten formáló és reformáló kezéért, s kérte, hogy találjon meghallgatásra az ember szava.

Van-e még remény?

A reformáció napi istentiszteleten Bacsó Benjamin szada-veresegyházi baptista lelkipásztor hirdette Isten igéjét. – Van-e még remény? Tették fel a kérdést 499 évvel ezelőtt. A felismerés, hogy az Isten kegyelmes és szerető, változást hozott: Az erő nem a külsőségekben van, hanem az evangéliumban, ami Isten ereje. S ebben van a hívő ember reménysége is. Luther felismerte Isten igazságát, s ez az igazság az élethez vezet. Az igaz ember hitből él, s ez az igazi élet, ami túlmutat a földi életen, s elvezet minket az örökkévalóságig – hangzottak a lelkipásztor szavai.

Fáklyás felvonulás

Az ünnepi istentisztelet után a mintegy ötven fős gyülekezet énekszóval, fáklyával vonult körbe a falu főterén, majd tért vissza a református templomhoz. A hívek egymás kezét fogva jelképezték az egységet és az összetartozást. Komor Csaba lelkipásztor adott hálát majd a magyar és a székely Himnusz közös éneklésével zárták a reformáció napi megemlékezést Nyíracsádon.

HBN – KZE
hirdetés