Az igaz ember a hitből él

Reformáció napi megemlékezés Nyíracsádon
Reformáció napi megemlékezés Nyíracsádon - © Fotó: Magánarchívum
Nyíracsád – Fáklyával vitték a megújulás lángját a reformáció napján.

Ünnepi istentisztelettel és fáklyás felvonulással emlékeztek a nyírségi település baptista és református gyülekezetének tagjai a református vallás gyökereire, Luther Márton és Kálvin János egyházmegújító tevékenységére október 31-én, a reformáció napján.

A testvéreket a református templomban Komor Csaba lelkipásztor köszöntötte, majd hálát adott az életért, a kegyelemért, Isten formáló és reformáló kezéért, s kérte, hogy találjon meghallgatásra az ember szava.

Van-e még remény?

A reformáció napi istentiszteleten Bacsó Benjamin szada-veresegyházi baptista lelkipásztor hirdette Isten igéjét. – Van-e még remény? – tették fel a kérdést 499 évvel ezelőtt. A felismerés, hogy az Isten kegyelmes és szerető, változást hozott: Az erő nem a külsőségekben van, hanem az evangéliumban, ami Isten ereje. S ebben van a hívő ember reménysége is. Luther felismerte Isten igazságát, s ez az igazság az élethez vezet. Az igaz ember hitből él, s ez az igazi élet, ami túlmutat a földi életen, s elvezet minket az örökkévalóságig – hangzottak a lelkipásztor szavai.

Énekszóval, kézenfogva

Az ünnepi istentisztelet után a mintegy ötvenfős gyülekezet énekszóval, fáklyával vonult körbe a falu főterén, majd tért vissza a református templomhoz. A hívek egymás kezét fogva jelképezték az egységet és az összetartozást. Komor Csaba lelkipásztor adott hálát, majd a magyar és a székely Himnusz közös éneklésével zárták a reformáció napi megemlékezést Nyíracsádon.

HBN–KZE
hirdetés