Az ifik csapatversenyét megnyerve három egyéni arany is jutott a DVSC-nek

A csapatképen balról jobbra (felső sor): Tóth Zsombor, Eszenyi Dániel, Mészáros Mariann, Kékesi Béla, Kovács Dávid, Söprűs Zsolt, Lakatos Máté, Balogh Zsolt, Zöld Ferenc edző, (alsó sor) Komor László, Komor Norbert, Salánki László edző. Hiányzik a fotóról Rácsai András edző, Török Máté és Tóth Ádám
A csapatképen balról jobbra (felső sor): Tóth Zsombor, Eszenyi Dániel, Mészáros Mariann, Kékesi Béla, Kovács Dávid, Söprűs Zsolt, Lakatos Máté, Balogh Zsolt, Zöld Ferenc edző, (alsó sor) Komor László, Komor Norbert, Salánki László edző. Hiányzik a fotóról Rácsai András edző, Török Máté és Tóth Ádám - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – Hagyományosan Egerben rendezték meg hétvégén 64. alkalommal a junior és ifjúsági ökölvívók országos viadalát, a Bornemissza Gergely Emlékversenyt, amelyen kétszáz feletti résztvevőt számoltak össze.

A DVSC tizenkét indulóval 3 aranyat és 4-4 ezüstérmet hozott haza, az ifik csapatversenyét pedig megnyerte, de a junioroknál is második lett Erdei Zsolt boksziskolája, a Madárfészek mögött.

Az országos bajnoksággal gyakorlatilag egyenértékű Bornemissza a Dobó Katica Emlékverseny, vagyis a hölgyek – igaz, meghívásos rendszerű – viadalát is magában foglalta. Itt Mészáros Mariann (64 kg) képviselte a debreceni klubot, s végül második lett.

A fiatalemberek között a 49 kilóba visszafogyasztó Kovács Dávid, valamint a két nehézfiú, ifi vb-bronzérmesünk, Komor László (+91) és junior korú öccse, Komor Norbert (+80) sem talált legyőzőre. Laci ellen ki sem álltak, így neki nem volt nehéz dolga, öccse, Norbert viszont kemény csatákat megvívva jutott fel a dobogó tetejére, míg Dávid végig uralta a maga ütközeteit, úgy diadalmaskodott.

Az ezüstérmesek között találjuk az “aranyos” Komor testvérekhez hasonlóan továbbra is válogatott kerettag Lakatos Mátét (57), aki a szakma szerint megnyerte a versenyt (csak a bíráknál nem), valamint a döntőben szerencsétlenül kikapó ifit, Tóth Ádámot (75), illetve az elsőéves juniorként rögtön második helyig jutó Török Mátét (63).

Bronzérmet vehetett át a DVSC-ből Eszenyi Dániel (48), valamint Balogh Zsolt (50), Tóth Zsombor (69) és Kékesi Béla (75), míg Söprűs Zsolt (75) egy kiemelt bunyós ellen, szoros csatában elvérezve futott be az 5. helyre.

A csapatok között a magyar amatőr és profi ökölvívás ikonja, Erdei Zsolt meglehetősen friss boksziskolája, a Madárfészek és a Debreceni VSC versengett mindkét korcsoportban. A junioroknál Madár tanítványai, az ifiknél a DVSC lett a legeredményesebb országos szinten – mindig a másik klub előtt.

A DVSC edzői karát a helyszínen Salánki László, Zöld Ferenc és Rácsai András képviselte, de nagy munkája van az eredményekben az itthon maradó Tivadar Lajosnak és az egyesület vezetőségének is.

– Koppányi Szabolcs –
dvscboxing.hu

Címkék: , , ,