Az idősek is aktívan szexelnek

Szex 60 felett is?
Szex 60 felett is?
A hatvan év feletti emberek nagy részét nem akadályozza az idős kor, hogy élvezzék a szex nyújtotta örömöket, derült ki egy nyilvánosságra hozott amerikai kutatás eredményeiből.

A kutatást végző szakemberek szerint eredményeik megváltoztatják az idősödés és a szex közötti kapcsolatról eddig élő sztereotípiákat.

A Chicago Egyetem munkatársai 3005, 57 és 85 év közötti embert kérdeztek ki szexuális életükről, és kiderült: gyakori, hogy még nyolcvan éves korukban is aktív szexuális életet élnek. Az 57 és 64 közöttiek majdnem háromnegyede, a 64 és 75 év közöttiek több mint fele, és a 75 és 85 év közöttiek negyede állította, hogy idősödő kora ellenére is el szokott merülni a szexuális élvezetekben.

Sokan gondolják, hogy a szexuális aktivitás és az ember kora között szoros összefüggés van, de kiderült, hogy sokkal többet számít a jó egészség, mondta el a BBC-nek nyilatkozva a cikk egyik szerzője.

A megkérdezettek fele számolt be valamilyen zavaró szexuális problémáról: a férfiaknál a legsűrűbben az erekcióval vannak problémák, míg a nők majdnem fele a vágy hiányáról számolt be.

A kutatók közölték, hogy az amerikai férfiak évente több mint egymilliárd dollárt költenek különböző gyógyszerekre, hogy fokozzák teljesítőképességüket, és a kutatásban részt vettek 14 százaléka használ valamilyen készítményt.