Az idei legjobb idegenbeli

A salakmotoros lengyel I. ligában a 2. fordulóból elhalasztott meccsét pótolta be tegnap este a Speedway Miskolc csapata.

Egy nappal az összecsapás előtt nem az volt a kérdés, hogy mire lesz képes a Speedway Miskolc csapata a PSZ Lechma Ponznan elleni vendégjátéka során, ugyanis a vereséget szinte előre borítékolni lehetett, a tét az volt, hogy ki tud-e állni a meccsre az ezer sebből vérző, komoly anyagi gondokkal küszködő miskolci gárda. Mivel a meccs napjára kiderült, hogy a válasz igen, így már a találkozó előtt nyertesnek érezhette magát a miskolci, tágabb értelemben véve a magyar salakmotorsport, mert azzal, hogy ott voltak és versenyeztek, az életüket hosszabbították meg, és újabb reménysugarat adtak a sportág barátainak.

A miskolciak előzetesen leadott névsorából a három, ,,állandó tagsággal” rendelkező magyar motoros, Magosi, Szatmári és Tabaka is jelen volt a meccsen, és némi meglepetésre James Wright is. Aki viszont húzóemberként nagyon hiányzott, az Scott Nichools és Ales Dryml volt, a helyükön a szlovén Alexander Conda és a fiatal magyar, Lőrincz Attila indult. A hatosfogat ellen a találkozó elején – ahogy azt várni lehetett – a hazaiak sziporkáztak, leszámítva a második futamot, amelyben Tabaka alaposan kitett magáért azzal, hogy mivel második számú junior versenyzőt nem nevezett az SM, így kénytelen volt két hazai ellen egyedül versenyzeni, de ennek ellenére bejött a második helyre. Előtte és után három menetben a poznaniak kettős győzelmeket arattak, mígnem a 6. futamban Wright is egy második helyet csípett el. Aztán két újabb maximumos hazai repesztés után ismét a miskolciak angol vaspapucsosa hívta fel magára a figyelmet, mégpedig egy futamgyőzelemmel. Igaz, ekkora, a 9. menetre már eldőlt, hogy a poznaniak nem tudják elveszíteni a meccset (41-13). A folytatásban újabb kettős hazai siker következett, majd Magosi örülhetett annak, hogy egy második helyet könyvelhetett el.

De még ezt is felül tudta múlna a 12. körözésben, amikor Conda helyett taktikai csereként a pályára küldve elsőként haladt át a célvonalon, úgy, hogy a második helyen egy másik miskolci, Tabaka ért célba, kettős futamsikert elérve ezzel. A következő menetben a Lőrincz helyett pályára küldött Wright fogta meg a második helyet (55-23), és ezzel eldőlt, hogy idei legjobb idegenbeli eredményét éri el az SM. Az utolsóelőtti futamban Conda maradt pont nélkül és Tabaka hozta az egy pontot, míg a végén újabb miskolci siker született, Magosi másodszor nyert futamot és mivel Wright bejött másodiknak, így kettős vendég sikerrel zárult a meccs.

A Speedway Miskolc csapata számára ezzel a meccsel nem ért véget a hét, a miskolciak nem térnek haza Lengyelországból, ugyanis vasárnap 17 órától az RKM ROW Rybnik vendégei lesznek, vagyis azzal a csapattal mérkőznek meg, amelyik ellen első és idáig egyetlen I. ligás győzelmüket aratták.

 

 Tények

PSZ Lechma Poznan – Speedway Miskolc 61-29

PSZ Lechma Poznan: Trojanowski 12, Miśkowiak 10, Kościuch 10, Skórnicki 10, Celmer 8, Szczepaniak 7, Szewczykowski 4.

Speedway Miskolc: Magosi 11, Wright 9, Tabaka 8, Szatmári 0, Lőrincz 0, Conda 0.