Az év viráglopós sztoriját hozták össze Tiszacsegén

Az év viráglopós sztoriját hozták össze Tiszacsegén
© Fotó: police.hu
Tiszacsege – A rendőrök elfogták azt a 40 éves nőt és 23 éves társát, akik a tiszacsegei temetőben sírokra helyezett művirágokat akartak eltulajdonítani.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság K. Tünde ellen lopás vétség kísérlet, míg társa K. Ferenc ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. november 6-án délután K. Tünde és társa, K. Ferenc gépkocsijukkal megálltak a Tiszacsegei Köztemető melletti földúton. A nő bement a temetőbe, ahol több sírról sírcsokrokat és koszorúkat gyűjtött össze, amelyeket a temető szélén lévő sírhelyekre lerakott, hogy azt később társával a gépkocsiba pakolja és hazavigye.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Amikor K. Ferenc a gépkocsival a művirágokért indult, elakadt a földúton, emiatt összeveszett a 40 éves nővel és a férfi gyalog elhagyta a helyszínt. A temető őrei észrevették a sírok között bujkáló egyeki nőt, akit rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartottak. A járőrök az esetről történt bejelentést követően a temetőben K. Tündét elfogták és a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Tiszacsegei Rendőrőrsre előállították.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a terheltet, aki vallomásában elmondta, hogy a művirágokat azért akarta ellopni, hogy azokból csokrokat készítsen, illetve elmondta azt is, hogy az elmúlt időszakban több száz sírcsokrot lopott el a balmazújvárosi temetőből. Társát K. Ferencet a rendőrök otthonában elfogták és előállították a Tiszacsegei Rendőrőrsre, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A két egyeki lakos az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés