Az év salakversenye lesz Magyarországon!

Grisa Laguta sokak kedvence hazánkban
Grisa Laguta sokak kedvence hazánkban - © Fotó: Serdült Csaba
Debrecen – Óriási csata várható a páros Eb-döntőn, megjósolhatatlan kik állnak majd dobogóra.

A hétvégén teljessé vált a mezőnye a szeptember 26-án, szombaton 16 órától Debrecenben megrendezendő salakmotoros páros Európa-bajnoki döntőnek.

A fináléban hét nemzet mérkőzik egymással, s ahogy az várható volt, nagyon erős csapatok érkeznek a Gázvezeték utcai salakstadionba, szinte megjósolhatatlan, kik ülhetnek fel a kontinens trónjára.

Klasszisok sora

A címvédő csehek nem változtatnak a győztes egységen, Vaclav Milik és Eduard Krcmar mellett Zdenek Holubot jelölték a viadalra. Az oroszok az egyik legnagyobb sztárjukkal, Grigorij Lagutával szállnak harcba, rajta kívül a Világkupán szereplő válogatottak, Vitalij Bjelouszov és Andrej Kudrjasov ölt motorosruhát a cívisvárosban. A lengyelek két rutinos klasszissal, Sebastian Ulamekkel és Damian Balinskivel, illetve Dawid Lamparttal küzd az aranyéremmel. A lettek a legerősebb pilótáikkal, Maksims Bogdanovsszal, Kjasts Puodzuksszal és Andzej Lebedevsszel törnek a dobogóra. A németek Kai Huckenbecktől, Tobias Buschtól és Valentin Grobauertől várják a csodát. Az osztrákok két főt neveztek, Fritz Wallnert és Daniel Gappmaiert.

Hajrá, magyarok!

Hazánkat Tabaka József, Magosi Norbert és tartalékként a rutinos Tihanyi Sándor képviseli. A startlistát böngészve egyértelmű, a mieinknek szükségük lesz a hazai szurkolók biztatására, hogy szép eredménnyel zárják az Európa-bajnoki döntőt.

A viadal napján, szombaton 10.30-tól rendezik az edzést, melyre a belépés díjtalan. A 16 órakor kezdődő versenyre a 14 éven aluli gyermekek számára ingyenes a belépés.

HBN-BN