Az év elején is pezseg az élet a karatésoknál

Debrecen – A DEAC karate utánpótlás-szakosztálya az UTE karate-edzőtáborában kezdte meg az újévet. Hecker Balázs vezetőedző meghívására érkeztek a debreceniek Őri Krisztán vezetésével január elején az UTE Megyeri úti küzdőcsarnokába.

A tábort Shihan Antonio Oliva Seba spanyol nagymester vezette. A cívisvárosi karatésok az ország legjobb karatékáival edzhettek együtt, többek között Tadissi Yves Martiallal, az újpestiek élsportolójával. Ezt követően nem sokkal Nagyrábén gyűltek össze egy napra a hajdú-bihari karatésok: shotokan karate edzőtábort és felkészülési háziversenyt rendezett az idén 30 éves Bushido Karate Sportegyesület, melyen jelen voltak a Hajdú Karate Team-be tartozó testvér karateegyesületek is, így a Józsai SZTSE és a DEAC karate utánpótlás-szakosztály.

A mintegy félszáz karatékát Tiszai Károly polgármester mellett a nagyrábéi iskola egykori igazgatónője, Őri Józsefné Zsuzsa néni is köszöntötte a sportcsarnokban. A sportolók két edzéssel, övvizsgával majd háziversennyel tréningeztek a kezdődő versenyszezonra.

HBN