Az Európa Liga is lehet a tét a paksiak ellen

Van miért visszavágni is, ősszel a Paks nyert 2–1-re
Van miért visszavágni is, ősszel a Paks nyert 2–1-re - © Fotó: Kovács Péter
Debrecen – A Lokinak a negyedik helyen kell maradnia a szombati meccs után is.

Bár a kiírás szerint a magyar bajnokság aranyérmese a Bajnokok Ligája selejtezőjében, míg a második és a harmadik helyezett, valamint a Magyar Kupa-győztes az Európa Liga-selejtezőkörében indulhat, könnyen lehet, hogy ezúttal a negyedik pozíció is nemzetközi kupaindulást ér majd. Ehhez az kell, hogy az MK-ban legjobb négy mezőnyéből ne a másodosztályú Szolnok diadalmaskodjon. Arra ugyanis nagy esély van, hogy a Videoton és az FTC ott lesz a dobogón, azaz egy hely – a bajnokság negyedik pozíciója – kiadó lesz a magyarok számára az EL-ben, míg a kupában negyedikként érdekelt Újpest az érvényben lévő UEFA-eltiltása miatt nem lehet ott a nemzetközi porondon.

Vagyis csak egy esetleges szolnoki Magyar Kupa-siker nem biztosítana lehetőséget a dobogóról éppen lecsúszó együttesnek, amely jelen állás szerint a DVSC-TEVA.

A Loki 42 ponttal áll a tabellán, két egységgel megelőzve a Paks FC-t, éppen azt a gárdát, amely szombaton 18.30-tól a Nagyerdei Stadionban csap össze a hajdúságiakkal. Azaz a három pontra most mindennél nagyobb szükségük van a piros-fehéreknek, akik természetesen még a dobogóért is harcban állnak a Ferencvárossal és az MTK alakulatával.

HBN-TN
hirdetés