Az EU biztonságáról tárgyalt a Katonai Bizottság elnöke és a magyar külügyminiszter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadja Mikhail Kosztarakosz vezérezredest, az EU Katonai Bizottságának elnökét a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2017. szeptember 28-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fogadja Mikhail Kosztarakosz vezérezredest, az EU Katonai Bizottságának elnökét a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2017. szeptember 28-án. - © MTI Fotó: KKM / Kovács Márton
Budapest – Az Európai Unió biztonsági struktúráját meg kell erősíteni – erről tárgyalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Mikhail Kostarakos, az Európai Unió Katonai Bizottságának elnöke csütörtökön Budapesten.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: az elmúlt évek válságai megmutatták, hogy az EU “nagyon könnyen védtelenné válik”, ezért ez európai döntéshozóknak az a felelőssége, hogy helyreállítsák Európa, és az európai emberek biztonságát”. Magyarország elkötelezetten támogatja mindazokat az intézkedéseket, amelyek hozzájárulnak az európai védelmi kapacitások megerősítéséhez – szögezte le a KKM.

A görög vezérezredes Benkő Tibor vezérkari főnök meghívására érkezett Budapestre, akivel többek között Európa biztonsági helyzetéről, védelempolitikájáról, a közös feladatokról és Magyarország katonai szerepvállalásáról is tárgyalt. Mikhail Kostarakos csütörtöki budapesti látogatásán a Hősök terén megkoszorúzta az ismeretlen katona sírját. Később a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen Európa védelméről tartott előadást. A Honvédelmi Minisztériumban pedig Vargha Tamás parlamenti államtitkár a Szövetségért Érdemjellel tüntette ki.

– MTI –