Észak-Írországban kezd a Loki a BL-ben

Akt.:
Észak-Írországban kezd a Loki a BL-ben
Nyon, Debrecen – A négyszeres bajnok Cliftonville lesz a debreceniek ellenfele.

A svájci UEFA-főhadiszálláson, Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája selejtezőinek első és második fordulójának párosításait, a DVSC-TEVA az északír bajnokcsapatot, az FC Cliftonville-t kapta.

Az első meccset idegenben vívja meg a Debrecen: a belfasti odavágóra július 15-én vagy 16-án kerül sor. A visszavágót egy héttel később rendezik meg a Nagyerdei Stadionban.

– Föl fogjuk térképezni az ellenfelet, igyekszünk minél jobban megismerni a Cliftonville-t – mondta nem sokkal a sorsolást követően Kondás Elemér, a DVSC szakvezetője. – Néhány infót azonban már most, sebtiben beszereztünk róluk, tudjuk, hogy hat pontos előnnyel nyerték meg a bajnokságot, idén történetük során negyedszer. Műfüves pályán játszanak egy takaros kis stadionban. A bajnokság aranyérmeséről van szó, tiszteljük Cliftonville-t, de mindent meg fogunk tenni a továbbjutásért – fogalmazott a tréner, aki azért vélhetően elégedettebb volt, hogy Észak-Írország bajnokával hozta össze őket a sors, mint ha mondjuk a svéd Malmövel kellett volna megküzdeniük.

A tervek szerint a szakmai stáb élőben is meg fogja tekinteni a riválist. Kondás Elemér elmondta, nem bánkódik amiatt, hogy az első meccset idegenben kell megvívniuk. – Jobban szeretem, ha a visszavágó van itthon, ugyanis a saját stadionunkban már az odavágó eredményének tudatában léphetünk pályára. Ez jelenthet egy pici előnyt – mondta a debreceni vezetőedző.

HBN-TN


Ön szerint a DVSC-TEVA vagy a Cliftonville FC jut tovább a BL második selejtezőköréből?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Bajnokok Ligája – Északír ellenfelet kapott a Debrecen a selejtezőben
Nyon, 2014. június 23., hétfő (MTI) – Az északír Cliftonville együttesével találkozik a magyar bajnok Debrecen a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában.
További hírek a Sport kategóriából