Az eső sem rontotta el a Múzeumok éjszakáját Debreceben

Az eső sem rontotta el a Múzeumok éjszakáját Debreceben
Debrecen. A tavalyinál sikeresebb rendezvényről számoltak be a június 21-ei Múzeumok Éjszakájának szervezői.

Ez több látogatót jelent, az eltérés pedig valószínűleg abból ered, hogy 2009-ben hamarabb érkezett a – sajnos, menetrend szerintinek tűnő – eső, ami megzavarta, sőt el is mosta némely szabadtéri programot. A megyeszékhelyen hétezernél többen váltottak jegyet az éjszakai nézelődésre. A résztvevő 4 múzeum képviselői elégedetten nyilatkoztak a látogatottságról.

A Déri Múzeum és a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum pontosan 7213 látogatót fogadott a Múzeumok Éjszakáján (tavaly 6000 volt a szám). Kovács Marianna, az intézmény közönségkapcsolati igazgató-helyettese nagyon sikeresnek mondta a rendezvényt, megjegyezve, hogy a látogatók többsége tudott a „főtárgyukról”, az 5500 éves szertartási maszkról.

Mintegy 10 ezren a Baltazár Dezsőn

A MODEM-ben 6907 főt regisztráltak, de a munkatársak becslése szerint mintegy 10 ezer lehetett a látogatók száma azokkal együtt, akik az épületbe nem léptek, csak a Baltazár Dezső téri eseményeken vettek részt.

– Mint mindig, idén is a tárlatvezetések és a belső kert rendezvényei voltak a legsikeresebbek – mondta Koroknai Edit sajtóreferens. – Sajnos, az eső megzavarta a kinti programokat, amit tudtunk, bevittünk a fogadótérbe, de így is maradt el koncert.

– 3000 látogatót fogadtunk, köztük nagyon sok gyereket, akik még éjfél után is rajzoltak, linóleumot metszettek. Az eső az árkádok alá kényszerítette, de nem rontotta el a szabadtéri rendezvényeket – mondta G. Szabó Botond, a Református Kollégium múzeumának és nagykönyvtárának igazgatója. – Nagy sikere volt a fotókiállításnak és a zenei programoknak, meglepetésre felnőtteknek is nagyon tetszett a kicsiknek szánt pecsétviasz készítés. HBN